Hunvald-blog

434. Egyszerű, mint a faék

2020. január 26. - HunvaldBlog

Mégegyszer ugyanarról: jó egy hete Orbán Viktor a Kossuth Rádióban – többek közt – a gyöngyöspatai roma gyermekek és a fogvatatottak kártérítéséről beszélt („börtön- és etnobiznisz”) – erről többször írtunk. Különvélemény az előző írásokhoz. 

Ez marhaság; teljesen téves értelmezés. Magyarbasi elsőre valóban úgy döntött afféle szottyos indulatból, hogy juszt se fizetünk, akármit is pampog a bíróság az éppen a jelenlegi többség által kidolgozott és elfogadott törvények alapján. Nem fizetünk, és ehhez jelentős társadalmi támogatást lehet szerezni. Elfogadunk gyorsan egy másik tv.-t, aminek alapján ezek a pénzek nem járnak. Méghozzá visszamenőleges hatállyal nem járnak, és ezzel a felfüggesztés jogerős nem fizetéssé alakul.

orban2020-2.jpg

Egyszerű, rutinszerű, kockázatmentes. Csak hát időközben valakik elmagyarázták neki, hogy ez aztán végleg és orvosolhatatlanul kicsapná az Unióban a biztosítékot. Ez nem azt jelenti, hogy két-három év múlva (aminél hamarabb nem megy) kirúgnának minket, mert azt a lengyelek (akikkel erről még idejekorán megállapodtunk) simán megvétóznák — épp úgy, ahogyan mi meg az ő kirúgásukat vétózzuk meg, ha odáig fajulnak a dolgok.

Nem, itt arról van szó, hogy a közös költségvetésből nekünk jutó pénzeket vághatják visz- sza nagyon, akár a harmadával is. Akkor pedig jóval kevesebb szabadon ellopható euró jut az Unió második legkorruptabb országának, és ez — éppen azért, mert a miénk az Unió második legkorruptabb országa — már közvetlenül az ő (strómanjainak) zsebére megy.

Ez egy másik rutinszerű cselekvéssort indított be: azt, amellyel totálisan visszatáncolunk, de úgy teszünk, mintha töretlenül mennénk előre az úton — v.ö. "Nem ők függesztették fel a tagságunkat. Mi kértük, hogy függesszék föl" stb. stb.

Mivel pedig az ő szavazói olyan véleménybuborékban élnek, amelyet nyomtatásban a megyei lapok, tévében a királyi és a TV2, interneten pedig az origo és a pesti srácok tömnek információval, biztos lehet benne, hogy ezt is újabb, mozgósító erejű diadalként, a szabadságharc újabb győztes csatájaként fogják majd fel.

Egyszerű, mint a faék. Éppen ettől működik.

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3615428854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása