Hunvald-blog

436. Ennek talán vége lesz

2020. február 01. - HunvaldBlog

"Legjobban azonban végérvényesen felmentett szeretnék lenni!
Normális életet élni, mint a legtöbb ember." (Fapál László) 

Nagyon úgy néz ki, hogy Fapál László végtelenbe nyúló kíméletlen és hazug koncepciós pere, vesszőfuttatása most, tíz hosszú év után végre véget ér(het). Ugyanis pár napja a „Tábornok-per/viszkisdoboz” néven elhíresült büntetőügyben elhangzott az utolsó szó, így már semmi akadálya nincs, hogy a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa 2020. február 24-én másodfokú határozatot hozzon – írta blogján Fapál László.

fapal2019.jpg

Csak röviden, ha valaki nem emlékezne:

  • a nyomozás még 2010-ben indult a Honvédelmi Minisztérium volt közigazgatási államtitkára ellen, „a magyar emberek jövője elszámoltatás nélkül nem lehet sikeres” – adott ehhez iránymutatást 2010 márciusában a Fidesz;
  • az ügyészség 2011 tavaszán emelt vádat, a mostanában ismét előbányászott Budai Gyula akkoriban az elmúlt húsz év legnagyobb korrupciós ügyeként emlegette ügyet;
  • 2013-ban a Kaposvári Törvényszék katonai tanácsa bűncselekmény hiányában felmentette Fapál Lászlót, azonban az ügyészség fellebbezett, így a másodfokú bíróság megismételt eljárást rendelt el;
  • 2019 januárjában a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa az ú.n. Tábornok-per megismételt elsőfokú eljárásában ismét felmentette Fapált az összes vádpont alól;
  • de az ügyészség megint fellebbezett, így az ügy a Fővárosi Ítélőtáblára került elbírálásra, ahol 2019. november 25-én megkezdődött a másodfokú eljárás.

Ez utóbbinak lett most vége; és itt kellene most az egész szégyenteljes, mocskos ügynek is véget érnie. Minderről Fapál ezt írja még:

Lehet, hogy már az elején fel kellett volna állnom és kikérnem magamnak ezt a méltatlan eljárást. A törvénysértő ügyészi magatartást a nyomozati szakban. Az indokolatlan előzetes fogva tartást. A megalapozatlan vádemelést. A 9 éve tartó bírósági eljárást. De nem vagyok hős.

Régóta nem érdekel már, hogy miért, és főként kinek az utasítására kellett engem az ügyészségnek három büntetőügyben is kriminalizálnia, a sajtó politikailag meghatározható részének pedig karakteremet módszeresen legyilkolnia.

Személyes tapasztalatokat szerezhettem a magyar börtönviszonyokról. Voltam tettestárs, voltam fizikai bűnsegéd, voltam pszichikai bűnsegéd is ebben a szépséges 10 évben. Legjobban azonban végérvényesen felmentett szeretnék lenni! Normális életet élni, mint a legtöbb ember.

*

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos és Hende Csaba, akkori honvédelmi miniszter éveken keresztül szajkózták a vádlottak bűnösségét. A messziről bűzlő viszkisdobozos kitalálmányt az ügyészség és Budai Gyula a Tábornok-perbe csomagolta; ez a történet adta az egész ügy savát és borsát, miközben soha be nem igazolódott vádakkal pórázon vezetgették fel-alá a megvádoltakat. Mára azonban – mint oly sok más „elszámoltatási ügy” – ez is kimúlt, és csak a szégyen, meg a sok-sok tönkretett élet maradt utánuk.

Ők (és megbízóik) vajon mikor és kinek fognak elszámolnak mindezzel?

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7215450082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása