Hunvald-blog

437. Kocsmai színvonalon

2020. február 04. - HunvaldBlog

Ha valaki esetleg még nem olvasta: február elsejétől eggyel kevesebb ország van az Európai Unióban – az angolok büszkén lengetve a brit zászlót – kiléptek, Nagy-Britannia EU-tagsága így pénteken megszűnt. Ennek örömére Orbán Viktornak alig 24 órára volt szüksége ahhoz, hogy átlássa helyzetet, és egy tömör helyzetelemzéssel méltóztasson kijelenteni, hogy

A britek kilépése és az, hogy ma mindenki életben van Nagy-Britanniában, azt mutatja, hogy az Európai Unión kívül is van élet.

brexit1.jpg

Ja, kétségtelenül mind egy szálig életben vannak, tehát van élet. Csak éppen a jelen állás szerint nem biztos (dehogynem!), hogy nekünk, itt Európa közepén érdemes-e olyan életet élni. Az EU-ból kapott felzárkóztatási és egyéb pénzek nélkül, aminek nagy részét valakik mostanra szintén méltóztattak ellopni. Az meg még jövő zenéje. hogy mi lesz az Egyesült Királyság sorsa, kocsmai színvonalon lelkendezni ezügyben még igen korainak tűnik. (A csillag alatti részt tessék elolvasni…)

Apropó, Egyesült Királyság! Most hétfőn az összes újságíró kivonult a miniszterelnök sajtótájékoztatóról, miután Boris Johnson kommunikációs főtanácsadója megpróbált kidobatni néhány, neki nem tetsző újságírót az eseményről. A távozó újságírók szerint ugyanis nehogy már a miniszterelnök egyik beosztottja döntse el, hogy ki ellenőrizheti a hatalmat.

Miután a Downing Street 10. szám alatt a sajtótájékoztatóra érkező újságírókat két csoportra osztották, hogy egyeseket beengedjenek, másokat meg kizárjanak a sajtótájékoztatóról, valamennyi újságíró, köztük a Boris Johnsont és a Brexitet támogató lapok szerkesztői, kivétel nélkül mind, úgy döntött, hogy elhagyja a miniszterelnöki rezidenciát. Orbánnak igaza van: a britek kilépése azt mutatja, hogy az Európai Unión kívül is van élet. De még mennyire! Olyan, amilyen Magyarországon még az Európai Unión belül sem volt. (via Gábor György)

Ilyen az, amikor a sajtó, a média, nem a mindenkori hatalom kiszolgálóiból, hanem annak kritikusaiból áll. Lelki szemeimmel szinte már látom is, ahogy a közmédia, Magyar Hírlap, Magyar Nemzet, Origó, stb. újságírói hirtelen megvilágosodnak, s merő szakmai szolida- ritásból tüntetőleg elhagyják Orbán Viktor sajtótájékoztatóját, mert Havasi Bertalan oda nem engedte be az Index, HVG, Népszava, stb. újságíróit.

Csak vicceltem. További szép estét mindenkinek.

***

Egy összefoglaló a kilépésről: A jó, a rossz és a csúf+A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső. Volt egy politikai szélhámos, úgy hívták, Nigel Farage. Arra alapozta politikai karrierjét – a megélhetését –, hogy képviselője lesz egy népszerű, ám valójában sosem, vagy csak nagyon sokára elérhető célnak. Elkezdte népszerűsíteni Nagy-Britannia távozását az EU-ból, gondolván, hogy ezt mindig elegen fogják támogatni ahhoz, hogy neki megélhetést – mandátumot és bőkezű támogatókat – biztosítson; de azért mindig pont elég kevesen ahhoz, hogy a kilépés többséget szerezzen. Amitől ugye az állása okafogyottá válik. (via Kert Attila)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2515458920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása