Hunvald-blog

440. Wichmann Tamás (1948-2020)

2020. február 13. - HunvaldGyörgy

Elhunyt Wichmann Tamás, a magyar kenusport legendája. Igazi sportember volt, szívből, lélekből csinálta. Nagyon tiszteltem. Örülök, hogy megismerhettem s dolgozhattam vele. A Kazinczy utcai kocsmában a rántott húsos szendvics, fasírt – és a kedvencem, a két perc alatt elkészülő zsíroskenyér lila hagymával – fantasztikus volt. Nyugodjék békében!

wichmann2.jpg

A Kazinczy utcai öreg ház földszintjén még 1987-ben nyitotta meg Wichmann Tamás legendás kocsmáját. Előbb Szent Jupát volt a neve a kenusok védőszentje után, és csak később változott Wichmann kocsmájára. Kultikus helynek számított, generációk nőttek itt fel. Régebben, ha jókedvében volt, gitározgatott is a törzsközönség szórakoztatására. Sárközi Mátyás ezt írta a helyről 2006-ban megjelent könyvében: "Cicomátlan, deszkapadlós helyiségben, gyalult faasztaloknál, félhomályban ül a söröző közönség, a terem akusztikája következtében iszonyú a zaj, beszélgetni csak megfelelő decibelszámmal lehetséges, ilyesféle lehetett hajdan az Orczy kávéház kakofóniája." (Sárközi Mátyás: A Király utcán végestelen-végig)

A hely 32 évnyi működés után 2018-ban zárt be.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7115473366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása