Hunvald-blog

447. Törzsi gyűlés

2020. március 05. - HunvaldBlog

Maradva még egy pillanatra a vírus-témánál: az előző poszt azzal zárult, hogy kevesebb pánikkeltésre, és több tájékoztatásra van (lenne) szükség. Azért csak lenne, mert az elég furcsán veszi ki magát, hogy itt van nekünk a naponta sajtótájékoztató operatív törzs, mégis a cseh sajtóból kell megtudnunk, hogy a koronavírussal fertőzött, Prágában diagnosztizált turistalányok Budapesten is átutaztak. És nem, nem csak úgy röptiben.

operativ_torzs2020.jpg

Az operatív törzs tegnapi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a magyar hatóságok ugyan tudják, hogy a lányok mikor érkeztek, hogy a Széchenyi fürdőben és valamelyik romkocsmában voltak, a Lánchídon is sétáltak, de szándékosan nem fognak beszélni a részletekről.

Azaz, nem kötik az orrunkra, hogy pontosan merre jártak, hol laktak a lányok, és hogy az adatok alapján esetleg kik lehetnek veszélyben. Ez azért lássuk be, elég szarul hangzik, nem igazán tűnik korrekt és hiteles tájékoztatásnak a törzsi gyűlés részéről.

*

Mától minden délben összeül az operatív törzs, és tanácskozik.
Annyira érdekelne ez engem...

Pl. holnap délben is egybegyűlnek, kezet ráznak, nézik egymást jelentőségteljesen.
- Ööö.. Szervusz, Gézám, öö.. Hát mi újság, mi újság?
Még mindig kettő?
- Kettő, Béla bátyám, kettő.
- Értem, értem.. Nos, akkor hát.. öö.. szóval... kettő.
- Egyelőre kettő, ahogy mondod, Béla bátyám. Á, szervusz,
Rezső, mit gondolsz az esetről?
-Szervusz, Géza, szervusz; én úgy tudom, kettő.
- Nos, Rezső, épp erről beszéltünk Bélával, és igen, ő is így
értesült.
- Eegen... Hát mára, azt hiszem, ennyi. Akkor holnap ugyanitt.

Szóval én így képzeltem. Viszont az Ubult is megkérdeztem erről; ő azt felelte, nem véletlen, hogy délben találkoznak, és szerinte pl. olyanokat mondanak, hogy "ideadnád a sót?". (via Borsi Vera)

***

Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerdán maga jelentette be, hogy van két koronavírussal fertőzött ember Magyarországon, az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján beszámolt a koronavírus-fertőzés friss adatairól. Mögötte ott állt Pintér Sándor belügyminiszter és Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter is. A Fővirológus elmondta a friss adatokat: 2 beteg, 24-en karanténban, 230 mintavétel folyamatban. (444.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4815506226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása