Hunvald-blog

451. Egyedül nem megy

2020. március 17. - HunvaldGyörgy

Járvány van. Tegnap a miniszterelnök rendkívüli korlátozó intézkedéseket jelentett be parlamentben, a koronavírus elleni védekezéssel megbízott operatív törzs nevében pedig dr. Müller Cecília, az országos tisztifőorvos elmondta, hogy a vírus terjedése elérte azt a szintet, hogy már nem lehet megmondani, ki kitől kapta el. Ez már egy új szakasz, akár több százas nagyságrendű is lehet szerinte a következő időszakban a fertőzöttek száma.

ripacsok1.jpg

Nehéz hónapokat fogunk megélni, embert próbáló – elsősorban az idősebbeket veszé- lyeztető – időszak jön. Így aztán tegnap bekopogtam a házunkban lakó egyetlen olyan hölgyhöz, aki a koránál fogva erősen veszélyeztetett. Azt tudtam, hogy neki nincs olyan hozzátartozója, aki segíthetne neki ezekben a napokban. Megbeszéltem vele, hogy folyamatosan bevásárlunk neki, kértem lehetőleg ne hagyja el a lakását. Elfogadta.

Szerintem mindenki gondolja végig, hogy a közvetlen környezetében van-e olyan, akinek tud segíteni és segítsen, ha tud. Mert egyedül nem megy.

Vigyázzunk magunkra és egymásra!

Hunvald György

P.s.: Elindultunk az exponenciális görbén (Lásd.: exponenciális növekedés vagy a mértani haladvány) felfelé mi is. A ma reggeli adatok szerint – míg tegnap csak 39-en voltak – mára 50  ember kapta el hazánkban a koronavírus-fertőzést. És ha nem értjük meg, hogy aki csak tud, maradjon otthon, akkor mi is az olaszországihoz hasonló tapasztalatokat fogunk hamarosan szerezni.

Azt meg csak remélni merem, hogy a Magyar Orvosi Kamara oldalán még  vasárnap megjelent 11 pontból álló javaslatcsomagot elfogadja a kormány, másképp „az ismertté vált esetek száma alapján (…) egy hét múlva az epidemiológiai statisztikai modellek alapján a 7-8 ezer, két hét múlva akár 50-60 ezer is lehet a fertőzött, de még nem azonosított betegek száma. Ezt pedig egyikünk sem szeretné. És még valami: korábban írtam, hogy mennyire fontos (lenne) a megfelelő tájékoztatás. Így aztán egyáltalán nem szerencsés, ha a kormány – szemben az első napok gyakorlatával – nem árul el bizonyos adatokat, azaz, gyakorlatilag már semmilyen friss adatot nem közölnek a betegek területi hovatartozásáról, életkoráról stb.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5515530772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HaD 2020.03.19. 16:26:50

Először is honnan gondolja hogy annyi a beteg amennyit bevallanak? Mondjuk honnan veszik azt hogy az egész ország fertőzött pl.?? Csak gondoljon bele a mai két hírbe ha már matematikánál tartunk. Egy vívó sport rendezvényről úgy ment innen haza néhány Dél Korea-i hogy megfertőződtek...illetve már Kínába is innen vittek be vírust....mi ennek a valószínűsége??? Elég kis minta ahhoz hogy azt tételezzük fel hogy jóval nagyobb a fertőzés kishazánkban mint azt bevallják...persze ez csak matek mint ahogy az Iránnal is történt ...rá kell nézni a térképre és lehet látni hogy hol hazudnak a fertőzöttséget illetően....a népnemzeti kacagányos országhatár ez esetben nem tűzfal a vírusok ellen:)...pl. Au.-ban van 1800 beteg és naponta vagy 40 ezer magyar jön megy oda vissza...mi az esély hogy ezek nem hordozók??? Nulla:)...szóval a politikus pajtások hozzák a formájukat...ennyike.

HaD 2020.03.19. 16:34:41

...ja és Ausztriában sem tesztelnek tömegesen valamiért úgyhogy az ottani adat is igen csak kérdőjeles...mondjuk Cecil néni szerint nem is kell tesztelni(még jó hogy állítólag adaptáljuk a WHO ajánlását ami szerint meg DE ...tesztelni kell...többek között...úgy hogy ez is hazugság...mármint a WHO ajánlás adaptálása)...aztán meg Cecil néni örömködik hogy pintér tesztje negatív lett...akkor nála minek csináltak ha nem érdemes mert akár óránként változhat az eredmény(ami akkor igaz ha a kliens jön megy szabadon)??!! Arról nem beszélve hogy azt nem kommentálják hogy ott ahol a teszteket megcsinálták ott vagy nincs járvány vagy már lecsengett...a kamuzás oka igen egyszerű...elfelejtettek felkészülni az elvtársak most meg mellébeszélnek...aztán vagy nem lesz szerencséjük vagy nem lesz:)...mármint aki meghal majd fölöslegesen és mulasztásból:(
süti beállítások módosítása