Hunvald-blog

452. Gulyás csúcsformában

2020. március 20. - HunvaldBlog

Ahogy Esterházy írja: kutya nehéz úgy hazudni,
ha az ember maga sem ösmeri az igazságot
.

Gulyás Gergelynek, a miniszterelnökséget vezető miniszternek tegnap nagy napja volt. A csütörtöki kormányinfón az alábbiakat közölte a sajtó munkatársaival, nem is akármilyen színvonalon… (Lásd még: az ellenzék egy része a vírusnak szurkol…*)

gulyas2020-1.jpg

  1. Be- illetve kijelentette, hogy a 65 évnél fiatalabbakra a COV-19 vírus nem veszélyes: Gulyás Gergely szerint a 65 éven aluliak nyugodtan megfertőzhetik egymást. Ne hallgassanak rá!
  2. A Németországból rendelt szájmaszkok nem jöttek meg; a Kínából rendeltek érkezésének időpontjáról nem tudunk semmit. (Azoknak, akik elfelejtették volna: január eleje óta lehetett tudni, hogy jön a járvány.) Gulyás: Még mindig nem érkeztek meg a szájmaszkok Németországból.
  3. Elmondta, hogy Spanyolországban tízezernél is kevesebb embert fertőzött meg eddig a koronavírus: Gulyás Gergely szerint Spanyolországban nincs tízezer fertőzött, miközben már 17 ezer van.
  4. Beismerte, hogy a magyar egészségügyben újrahasznosítják az elvileg egyszer használatos védőfelszereléseket: Gulyás miniszter elismerte, hogy egyszer használatos védőfelszereléseket használnak fel újra az egészségügyben.
  5. Arról, hogy egyes egyedül Pintér Sándornak nem kellett kivárnia a karantén teljes idejét, szinte csak úgy mellékesen ejtett szót.

Elgondolkodtató, hogy a kormányzati kommunikáció súlyos zavarai mögött – amelyekre a Magyar Újságírók Országos Szövetsége tegnapi állásfoglalásában figyelmeztet, és amelyeken az semmit nem fog javítani, ellenben tovább rontja az átláthatóságot és a köz bizalmát is aláássa, hogy az operatív törzs holnaptól csak online kérdésekre válaszol – vajon hogyan festhet az el nem hajlított valóság, mi lehet a valós helyzet. A megrendelt, de meg nem érkezett szájmaszkok, vagy az elméletben egyszer használatos, de a hiány miatt fertőtlenítésre és újabb használatra szoruló védőfelszerelések mögötti valós helyzet. (Kolozsvári Szalonna)

Itt jegyezném még meg, hogy az operatív törzs napi beszámolója nem sajtótájékoztató. Normális szervezetekben, ahol van sajtóosztály (vagy annak tetszőleges nevű analógja, netán félállású sajtós; tök mindegy), attól lehet emilben kérdezni, bármikor. A sajtáj lényege éppen az, hogy az ott ismertetett dolgokra kérdezhetnek rá a fürge észjárású újságírók. Azokról a témákról, amelyekről nem akarnak azonnali kérdéseket, kommü- nikét adnak ki. A gyakorlatban most is ezt teszik, csak ahelyett, hogy kiadnák írásban, Kovács felolvassa, hogy addig is láthassuk édes pofikáját. A sajtó meg írja le a szöveget hallás után — ők is dolgozzanak meg a pénzükért.

Fügedi Ubul

P.s.: Ezzel párhuzamosan Kovács Zoltán bejelentette, hogy mostantól stúdióból tájékoztatja az újságírókat. Videokonferenciáról persze szó se lehet: kérdéseiket emilben tehetik fel.

*Ceciliaország. Szegény Müller Cecília most az aktuális bűnbak. De mit lehet várni attól az ellenzéktől, amely Gulyás miniszter szíves közlése szerint, a vírusnak szurkol? Nyilván a miniszter úr végtelen toleranciájának köszönhető, hogy ezért az aljas hazaárulásért még senkit nem vontak felelősségre, de azért nem javasolnám továbbra is próbára tenni a türelmét. (via Kaltenbach Jenő)

***

Meghalt két idős beteg a koronavírus miatt, ezzel háromra nőtt az elhunytak száma, írja a koronavirus.gov.hu. Ma reggel a kormányzati tájékoztató oldal adatai szerint tegnap óta újabb fertőzötteket azonosítottak be, így már 85 a beazonosított betegek száma.

Azt meg tessék már végre megérteni, hogy aki csak teheti (gyerek, fiatal, középkorú, idős) maradjon otthon, ne mászkáljon, kivéve, ha nagyon muszáj! Ameddig ugyanis semmibe vesszük a karantén szabályait, vagy fittyet hányunk az intézkedésekre, napról-napra közelebb kerülünk egy, egyébként elkerülhető katasztrófához. Legalább mi, egyszerű állampolgárok ne legyünk nagyon hülyék!

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3515538610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pásztörperc 2020.03.21. 18:18:37

Biztosra vehetjük, hogy mind az elhunytak, mind a fertőzöttek lényegesen többen vannak a "hivatalos" számoknál. Így például nagyon-nagyon valószínű, hogy ugyancsak a koronavírustól lett tüdőgyulladása az egyik beteg száz éves édesanyjának. Ő azért nem szerepel a vírus áldozatai között, mert nem vizsgálták meg. Ez egy általános "statisztikajavító" módszer: lakosságarányosan nálunk végzik a legkevesebb vizsgálatot egész Európában.
süti beállítások módosítása