Hunvald-blog

455. Kezdődik...

2020. március 29. - HunvaldBlog

Jóestét, jó estét. Túl vagyunk a két hétre meghirdetett kijárási korlátozás második napján, az órát is előreállítottuk, holnap meg valószínűleg erőből átnyomja a Fidesz az ellenzék által elutasított felhatalmazási törvényt. Így aztán most csak röviden pár szót ejtenénk, hogy legyen valami fogalmunk arról, hogy mire számíthatunk – ha a módosítás átmegy.

remhir1.jpg

Csorbai Ferencet, Mohács MSZP-s polgármesterét egy magánszemély feljelentette, mert Csorbai a múlt héten azt mondta, hogy a városban gócpont alakulhat ki. Tegnap aztán a Mohácsi Rendőrkapitányság már el is rendelte a nyomozást a polgármester ellen közve- széllyel való fenyegetés – ez a jogi kifejezés az álhírek terjesztésére – miatt.

Ezt követően Müller Cecília országos tisztifőorvos kapásból cáfolta (?) Csorbai állítását, szerinte ugyanis az ország egész területén egyenletesen oszlanak el a vírusos betegek. Mohácson tehát nincsen gócpont – és pont. Aki pedig mást mond, az hazudik, rémhírt terjeszt, sötétben bujkál és a haza ellensége.

A hatályos Büntető törvényköny (Btk.) szerint, aki közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely a közveszély színhelyén alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A most már kétharmaddal is elfogadható T/9790-es törvényjavaslat szerint pedig akár 5 évet is kaphat, aki valótlanságokkal akadályozza a járvány elleni védekezés eredményességét. Azt meg hogy mi a valótlanság vagy rémhír, azt persze majd ők maguk döntik el.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) elemzése a Büntető törvényköny rémhírterjesztésről szóló szabályainak módosításáról ITT olvasható.

P.s.: Hadházy Ákos szerint hihetetlen, ijesztő és védhetetlen, ahogyan a kormány titkolja a megbetegedések adatait. A területi adatok (hol, mennyi beteg, halott van) eltitkolásá- nak csak egy ésszerű oka lehetne: ha az összesített adatok hamisak. (Megj.: Romániában pl. ilyenek a járványadatok. Mi pedig vagy mindenki másnál jobbak vagyunk, vagy pedig mindenki másnál gátlástalanabbul hazudik a kormány…)

***

Müller Cecília tegnap tisztelettel felkérte az egészségügyi dolgozókat, hogy érzékeny egészségügyi adatokat ne tegyenek közzé. Erre azért volt elengedhetetlenül nagy szükség, mert egy háziorvos nyilvánosságra hozta, hogy meghalt egy esztergomi koronavírus-fertőzött. Müllet Cecília szerint (…) mindenki érje be a kormány hivatalos oldalán közzétett adatokkal, minden más adatszolgáltatás felesleges, sőt olykor káros is lehet. Müller Cecília és az operatív törzs nem hajlandó közölni a fertőzöttek/elhunytak területi eloszlását, de már a nemét és életkorát se nagyon, holott a világ legtöbb orszá- gában ezek az adatok nyilvánosak. Ehhez képest Müller szerint ennek semmi értelme, mindenki kussoljon és érje be annyival, hogy már minden megyében van beteg.

Továbbá egy nagykorú, felelős társadalmat nem lehet elaltatni azzal, hogy az ellenzék hazudik, az ellenzék félretájékoztat, az ellenzék bántja Szent Orbán Viktort, az ellenzék a magyarok ellen fordult, az ellenzéknek pszichológusra van szüksége vagy baseballütőre. (via Kolozsvári Szalonna)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7915569768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása