Hunvald-blog

457. Hogy tudjuk, mik ezek

2020. április 04. - HunvaldBlog

Itt, ezen a linken olvasható kormányunk már többször emlegetett T/9934. jelzéssel benyújtott törvényjavaslata. Lentebb pedig Orbán Viktor személyes levele, amit a Néppárt főtitkárának küldött arról, hogy ő minden idejét „kizárólag a magyar életek megmentésének, illetve az ország gazdasági és szociális felépüléséhez szükséges lépések előkészítésének" szenteli.

A kettőt összevetve isten áldásával ki-ki megállapíthatja, mik is ezek a lépések.

orban_epp.jpg

A kép baloldalán Antonio López-Istúriz, középen Joseph Daul, jobb oldalon Orbán Viktor az Európai Néppárt 2018-as, helsinki kongresszusán. (Fotó: Markku Ulander/AFP)

Orbán a Néppárt főtitkárának: Nincs időm ilyesmire! (Szily László/444.hu)

Orbán Viktor pénteken levelet írt Antonio López-Istúriznak, az Európai Néppárt (EPP) főtitkárának. A magyar miniszterelnök a Néppárt határozott kritikáira reagált, amivel a magyar felhatalmazási törvényt illették. Emlékezetes, hogy csütörtökön a Néppárt 13 nemzeti tagpártja kérte a Fidesz kizárását a jogállamot a járvány ürügyén határidő nélkül felszámoló, független sajtót megsemmisítéssel fenyegető, Európában példát- lan törvény miatt. Orbán válaszában feltűnően nyers stílusban fordult Istúrizhoz:

Kedves főtitkár úr!

Világunk kétségkívül a feje tetejére állt. Mi, a világ miniszterelnökei és pártvezetői most arra koncentráljuk az energiáinkat, hogy hatékony és gyors döntéseket hozzunk polgáraink életének megóvása, egészségének és biztonságának védelme érdekében.

Nehezen tudom elképzelni, hogy bármelyikünknek ideje maradjon arra, hogy más országok szándékairól fantáziáljon. Ezekben az időkben az ilyesmi nekem luxusnak tűnik.

A legmélyebb tisztelettel: nekem nincs időm ilyesmire! Bármiről kész vagyok tárgyalni, ha véget ér ez a járvány. Addig minden időmet kizárólag a magyar életek megmentésének, illetve az ország gazdasági és szociális felépüléséhez szükséges lépések előkészítésének szentelem, az Alaptörvény adta keretek között.

Azt javaslom, hogy mindannyian cselekedjünk hasonlóan a saját országainkban.

Fügedi Ubul

P.s.: De kis frappáns. De kis szorgos. Nincs erre ideje. Pont volt ideje Schmidt Marinak passzolni a két villát, egyházainak a többit, van ideje a saját vejének utalni a kikötőt, intézni a Városligetet dafke... és ezt mind két napban. Hát nem csoda, hogy ilyen pimf ügyek már nem férnek bele, mint a Néppárt. (Tóta W. Árpád)

***

Ezt pedig így a hétvégére azoknak ajánljuk, akik szeretnék megérteni az elmúlt napok történéseit: Saját emberei ébresztették rá Orbánt, hogy a vírus itt van a nyakunkon. (…) A kormányoldalt belülről ismerők szerint arról van szó, hogy Orbán hisz abban, hogy kezelni tudja a válságot, élére akar állni a járvány elleni küzdelemnek; és „nem akar osz- tozni” sem a figyelmen, sem azon a politikai téten, amivel az jár. (…) Egység helyett maga akarja megoldani a feladatot, és bízik annyira a kommunikációs gépezetében, hogy az képes lesz a hibákat kiküszöbölni. A veszélyhelyzetben malmára hajthatja a vizet, hogy a független média most még kevesebb mozgástérrel rendelkezik. Az ország jobban ki van szolgáltatva a kormánynak mint valaha. Ez nagyobb felelősség, de még több hatalmat is jelent. (444.hu / Rényi Pál Dániel)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1815591808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása