Hunvald-blog

458. Városi, községi tanácsok

2020. április 07. - HunvaldBlog

"Aláírtam” – jelentette be kaján vigyorral Orbán Viktor.

Kormányunk tagjai a belföldi kritikákat ugyebár föl se veszik, a külföldiekre meg leginkább azzal vágnak vissza, hogy a parlament továbbra is működik. A kormány tehát csak azokat a dolgokat rendeli el, amelyek annyira társadalomellenesek, hogy tán még a 2/3-os többség se szavazná meg.

orban_alairta.jpg

A fő csapásokat a helyi tanácsokra mérték. Ezeket mostantól már idézőjelesen se nevezhetjük önkormányzatoknak, lévén az önkormányzáshoz szükséges, törvényben garantált bevételeiket a kormány ezekben a rendeletekben elvette.

Az így visszaalakított tanácsok normatív bevételeik híján kénytelenek lesznek egyedi támogatásért a kormánynál kilincselni (kuncsorogni), aztán vagy kapnak, vagy nem. Az már pofára megy — vagy ahogy a fideszes talpnyalók ezt "magyarázni" szokták: mindenkinek meg kell értenie, hogy a pénzt a "velük együttműködni képesek", a "hozzájuk politikailag közel állók" kapják.

Meg kell érteni. És ez parancs.

Fügedi Ubul

***

Még szombaton Gulyás Gergely tartott kormányinfót, ahol — többek közt — elmondta, hogy 1345 milliárd forintot vonnak el és csoportosítanak át a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt. Gulyás szerint "A kormány magán kezdte a koronavírus-járvány miatt szükséges takarékosságot". Érdemes elolvasni ehhez ezt: Onnan, ahol a legjobban fáj. (Van benne néhány szám arról, mennyit vesznek el innen-onnan. De inkább onnan. Akik nem ők…)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8515596388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása