Hunvald-blog

459. Van, aki megoldást keres

2020. április 10. - HunvaldBlog

Van, aki bűnbakot. Úgy tűnik, a főváros mindent betartott, a járványügyi hatóság viszont a fővárosnak tart be — lásd pl. a tömeges tesztelés megtagadását.

orban_korhaz2020.jpg

A Szent János Kórházban április 9-én (Fotó: Orbán Viktor / Facebook)

Lenyűgöző ez az igyekezet, amellyel az emberek helyett az általuk kipécézett statisztikai paramétereket próbálják javítani. Ezek eredményessége azonban eltérő: az "igazolt fertőzések számát" alacsonyan tudják tartani azzal, hogy a magánlaborokban végzett vizsgálatokról nem vesznek tudomást, ők maguk pedig alig vizsgál(tat)nak. A halálozások számát viszont a Kásler-féle körlevél jóval kevésbé csökkenti, így aztán e két paraméter aránya látványosan felborul.

Ha megnézzük az igazolt fertőzések és a vírusnak tulajdonított halálesetek számát néhány országban (gugli találatok szerinti első 3, semmi tendenciózus) az alábbiakat látjuk:

Románia: 3183 / 116 — 3,6 %
Németo: 113 525 / 2373 — 2,1 %
Töröko:. 42 282 / 908 — 2,1 %

Kis hazánkban pedig: 1190 / 77 — 6,5 %.

Fügedi Ubul

P.s.: Az meg már tényleg csak hab a tortán, hogy a min. elnök határozatlan időre meg- hosszabbítja a kijárási korlátozást, de a népszerűtlen intézkedéseket a polgármesterek nyakába varrja. Szigorítson az önkormányzat, ha akar (vagy épp muszáj), őket utálja a jónép — addig is Magyarbasi álruhában országot jár. (Na jó, nem országot, kórházakat, de azt világszínvonalon teszi...)

***

De itt van még ez is, a „kis magyar Kurzarbeit”: A gazdaságvédelmi intézkedések kidolgozásában vaskos szerepet játszó Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökétől, Parragh Lászlótól is csak annyi telt ezzel kapcsolatban az ATV kedd esti műsorában: „annyi ember ment tönkre az elmúlt napokban, és most is megy tönkre, hogy ezzel nem tudunk mit kezdeni.” Vagyis a kamara elnöke, Orbán Viktor egyik fő tanácsadója egysze- rűen csak széttárja a kezét, miközben dolgozók tízezrei kerülnek lehetetlen helyzetbe. (Népszava / Varga Dóra)

Mindeközben újabb, több mint tíz milliárd forintot szán a kormány a migráció elleni harcra – derült ki a Magyar Közlönyből.
Hiába no, tudni kell mi a fontos, és mi a fontatlan.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4515603208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sóhegy049 2020.04.11. 09:31:16

A polgik rendelkezéseit meg lehet találni, még ha nehézkes is, továbbá meg lehet nézni a hovatartozásukat is. Beszédes...
süti beállítások módosítása