Hunvald-blog

461. Egy fontos cikk

2020. április 16. - HunvaldBlog

Mindig nárcisztikus vezetőket választunk, pedig a szerények tehetnék jobb hellyé a világot.
A válsághelyzetek és a szorongás kedveznek a nárcisztikus személyiségeknek. Akkor is, ha a lelke mélyén mindenki tudja, hogy nem ez a jó irány. (Index)

Ez most egy fontos cikk. Meg kellene tanítanunk az embereknek, hogy ne dőljenek be a nárcisztikus személyiségeknek. Sokan kérdezik, hogy miért lehet az, hogy a szegények, az elesettebbek körében különösen népszerűek a nárcisztikus, populista, és gyakran erősen autoriter, jobboldali vezetők amitől azok nem ritkán a saját érdekük ellen szavaznak.

orbanistan2018.jpg

Nos, részben azért mert a Harmadik Út baloldala egész egyszerűen cserbenhagyta ezeket a rétegeket, lemondott a munkavállalói jogok hatékony, erős és erélyes képviseletéről; ezeknek a rétegeknek az iskolázására, képzésére különös hangsúlyt kellene fektetni; mert pontosan az alacsonyabb képzettségűek, iskolázottságúak azok, akik felülnek a politikai szélhámosoknak, akik szerte a világon letarolták a politikai palettát 2010 óta.

Marosan Bence Peter

***

A gazdasági és társadalmi válságokkal együtt járó szorongás és bizonytalanság ideális táptalaj lehet arra, hogy a karizmatikus/nárcisztikus vezetők megszerezzék vagy meg- erősítsék a hatalmukat. Ilyenkor megnő az esély, hogy grandiózus tervekkel rendelkező, megmentő szerepkörben tetszelgő nárcisztikus vezetőt válasszunk, aki hosszú távon a nagy kockázatú, de látványos döntéseivel veszélybe sodorja a csoportot. (via Index)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1415616820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása