Hunvald-blog

463. Új hűbéri társadalom épül

2020. április 22. - HunvaldBlog

„Minden rendben, a nemzet rendszeresen együttműködik Orbánnal.”
(Röviden az előző poszt margójára.)

A (liberális) demokrácia fontos eleme, hogy akiknek valamilyen juttatás jár, azok ezt automatikusan, normatív alapon kapják. Senki nem szólhat bele, hogy ez most egyiknek több legyen, a másiknak meg kevesebb.

huberi_lanc1.jpg

Vannak olyan, illiberálisnak mondott rendszerek is, amelyekben semmi se jár, de bármi adható, és a dolog lényege a kuncsorgás. Aki simább nyelvvel nyalja az adakozó talpát vagy többet csorgat vissza az így elnyert juttatásból, nagyobb koncra számíthat. A nagy adománygyűjtők körül pedig feltűnnek az ő csókosaik, akik körül a még kisebbek, és egészen az utolsó közmunkásig mindenkinek kunyerálnia kell.

Így alakulnak ki az úgynevezett hűbéri láncok. A rendszerváltás idején azt hittük, hogy ettől is sikerül megszabadulni. Most pedig azt látjuk, hogy Magyarországon új hűbéri társadalom épül. A parlamenti pártok egyetértésével és együttműködésével.

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr10015632672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása