Hunvald-blog

468. Nem vagyunk európaiak

2020. május 07. - HunvaldBlog

„Nőügyekkel nem foglalkozom” – mondta Orbán.
A sarokban áhítatosan Semjén Zsolt bólogat.

Hétfőn a KDNP politikai nyilatkozatot adott ki azért, hogy megakadályozza az Isztambuli Egyezmény akármikori ratifikálását Magyarországon, mondván az egyezményben olyan „ideológiailag terhelt pontok” találhatók, amik károsak lennének a magyar társadalomra, sőt, ellentétesek az Alaptörvénnyel meg a józan ésszel. (Bármit is értenek ez utóbbi alatt.)

bayer3.jpg

A kép csak illusztráció a csillag alatti idézethez... 
Bónusz: Nesze nektek Isztambuli Egyezmény (Index – Napirajz)

A kormánytöbbség egy nap alatt át is verte az Országgyűlésen a róla folytatott vitát s a szavazást, és kedd délelőtt — mint ez várható is volt — a fideszes és KDNP-s képviselők vigyázzállásban, csillogó szemekkel meg is szavazták az előző nap benyújtott gyalázatos nyilatkozatot. Tették mindezt az áldozatsegítés évében — mert kereszténységük mellett finom lelkük és stílusérzékük is van nekik.

A KDNP-nek alig van több köze a kereszténységhez, mint az ominózus Kun páternek 45-ben a felebaráti szeretethez. (via Kaltenbach Jenő)

Magyarország 2014-ben csatlakozott az Egyezményhez — megjegyzem, akkoriban a kül- ügyek irányítója még Martonyi János volt, és nem egy teremfocista — de most úgy tűnik, az soha nem lesz ratifikálva hazánkban. És ez megbocsáthatatlan sunyi aljasság.

Nem vagyunk európaiak.

P.s.: Mondvacsinált okkal utasította el a kormány az Isztambuli Egyezményt - Miért lett az Isztambuli Egyezmény a liberálisok és a genderisták falova? Miért jöhetne több menekült az országba egy nők elleni erőszakot megállítani kívánó egyezmény miatt? Megnéztük, pontosan mit tartalmaz az egyezmény szövege. (444.hu)

***

Itt egy újabb idézet — nagyon erős az analógia: „Sztálin hűbéresei — Ordzsonikidze, Vorosilov és Kaganovics, hogy csak a legfontosabbakat említsük — egyszerű, a proletár férfiasságkultuszt ápoló emberek voltak. Beszédüket durvaság és erőszakosság jellemezte... 1929 júniusában a Politikai Bizottság egyik ülésén heves szóváltás tört ki Buharin és Vorosilov között. A vita arról folyt, hogy miképpen járjon el a Komintern Kínában azután, hogy a Kuomintang kommunistákat mészárolt le. Buharin azt vetette a honvédelmi népbiztos... szemére, hogy még akkor is síkraszállt a Kumintang nacionalistáinak támogatása mellett, amikor azok már nagyban mészárolták a kommunistákat. — Hazudsz, disznó! Mindjárt kapsz egyet a pofádra! — ... Sztálin hűbéreseinek nem voltak skrupulusai, ha erőszakról volt szó, mivel olyan világból jöttek, amelyben a testi erőszak a férfias hatalomgyakorlás kifejeződése volt.”

Jörg Baberowski: Felperzselt föld. Sztálin erőszakuralma.
Európa könyvkiadó, Budapest, 2016. 122. old. (via Fügedi Ubul)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4615668586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása