Hunvald-blog

471. Szép régi-új világ

2020. május 16. - HunvaldGyörgy

Operatív törzs: 83 esetben indult eljárás rémhírterjesztés miatt (Promenad)

Mozgalmas, már elfeledett múltat idéző – legalább is azt hittük, hogy elfeledett – hét van mögöttünk. Két eset az operatörzs 83 darabos sikertörténetéből: még kedd hajnalban a Szerencs melletti házából a rendőrök "rémhírterjesztésért” előállítottak és rabosítottak egy férfit, mert a Facebook-on kritizálta Orbán Viktort meg az ő kormányát. Súlyosbító körülmény, hogy a közzétett bejegyzéséhez rövid időn belül tizenkilencen(!) hozzá is szóltak, sőt, tizenegyen(!) meg is osztották. Így aztán órákig faggatták a rendőrségen (értelmezték a szövegét), majd késő délután kiengedték. Mehetett haza isten hírével.

remhir2.jpg

Magyar György szerint a hatalom azt akarja elérni, hogy itt senki se merje kinyitni a száját. Az állampolgárok érezzék, tudják, hogy megfigyelik őket, és elemzik, amit a közösségi oldalakon leírnak. Az úgynevezett felhatalmazási törvénnyel a kormány visszaél. (Klubrádió)

Szerdán hasonló körülmények között vittek el gyulai otthonából egy másik férfit – szintén rémhírterjesztésért –, ő Hadházy Ákos egyik posztját osztotta meg, és épp csak annyit írt hozzá: „Gyulán is kiürítettek 1170 ágyat”. Erre reggel hatkor 5 rendőr 2 autóval csengetett be hozzá, mert „a veszélyhelyzetben veszélyeztette a védekezés hatékonyságát.” Házkutatás, bevitték, gyanúsítottként kikérdezték, jogi képviseletet nem kapott, majd négy óra múlva a rendőrségi vegzatúra véget ért, és őt is hazaengedték.

Ezek után a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely ártatlan bociszemekkel belemondta a kamerába és az arcunkba, hogy

Jogállamban az ilyesmi előfordul.

Nos, kedves miniszter úr, nem. Jogállamban ilyen nem fordul elő. Csak nálunk, ebben a szép régi-új NER-világban.

PARADOX: Magyarország demokratikus jogállam. 
Ezért vezetőjét diktátornak nevezni TILOS. (Konok Péter)

Hunvald György

P.s.: Ön szerint mennyire elfogadható (vagy etikus) egy alaptalan gyanúsítás nyomán készült rendőrségi videót hatóságilag nyilvánossé, elérhetővé tenni, és ezzel közszemlére tenni bárki, akárki otthonát? Miközben az ügyészség megalapozottság híján már aznap lezárta a nyomozást.

***

És akkor itt van még egy Konok Péter:

— Diogenész, velünk kell jönnöd!
— Miért?
— Mert arról fecsegtél az Agórán, hogy nagy királyunk, Alexandrosz egy öntelt, arrogáns, hatalomittas pöcs.
— Miért, és nem egy öntelt, arrogáns, hatalomittas pöcs?
— De. Ezért kell velünk jönnöd.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr215701124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása