Hunvald-blog

473. Nem minősül

Az archívumnak I.

2020. május 22. - HunvaldBlog

Megdobják százmillió forint közpénzzel a Pesti Srácokat
és Szakács Árpád nem működő portálját (Index)

Megtámogatja az állam a Pesti Srácok nevű izét meg a közkedvelt Mediaworks alapító főszerkesztőjét. Kérdezhetnénk: Mi ebben a hír? Még ha nem támogatnák meg őket — na, az hír lenne! Az újdonság az, hogy ez ugyan teljes mértékben állami támogatás, tehát a mi zsebünkből megy, de "nem minősül" annak — mivel a pénzt nem közvetlenül valamely kormányszervtől, hanem a Nemzeti Kulturális Alaptól (NKA) kapják meghívásos "pályázaton".

pesti_sracok.jpg

Ezzel pedig a pénzünk "elveszíti állami jellegét". Az ezer közepes trükk kormány kezd belelendülni. Több lesz az, mint ezer...

Fügedi Ubul

***

Bónusz a hét végre: A 24.hu-n kedden jelent meg egy nagyinterjú Ángyán Józseffel*. És van benne egy cinikus, több mint "érdekes" mondat Orbántól. „Az államtitkárságról pár héttel előttem lemondott tatabányai képviselőtársamnak annak idején sikerült megkérdeznie Orbántól, hogy mi erre a helyzetre a Fidesz válasza, mi lesz, ha a feszültség robbanáshoz vezet. És tudja, mit mondott a miniszterelnök? Azt, hogy „majd a Pintér elintézi”. Ismétlem: majd a belügyminiszter elintézi. És csak remélem, de igazából nem hiszem, hogy a közmun- kára gondolt, s nem a hagyományos karhatalmi eszközök bevetésére.”

*Ángyán József agrármérnök, mezőgazdasági kutató-szakmérnök, egyetemi tanár, az MTA doktora. 2006-2014 között országgyűlési képviselő, 2010-2012 között a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6915712672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása