Hunvald-blog

476. Egyszerűen nem bírnak hibázni

2020. május 31. - HunvaldBlog

Nem hibázott Magyarország, amikor átadta Azerbajdzsánnak a baltás gyilkost (444.hu)

És most már papírjuk is van róla. Egy picit tegyük félre a poénkodást! Kérem az erre járókat, jelentkezzenek azok, akik az események ilyetén alakulásában nem voltak egészen biztosak. Tehát például azok, akik csak visszatekintve vélik úgy, hogy igen, ez logikus volt. Azok NE jelentkezzenek, akik emlékszenek arra, mennyire megdöbbentette őket Safarov átadása — mert biztosak voltak abban, hogy az azeriek szabadon fogják engedni.

safarov.jpg

Én pl. afféle határeset vagyok: a baltás gyilkos trükkös átjátszása emlékezetesen megdöbbentett, de ez a "nemzeti hős" őrület meglepett. Úgy gondoltam, a kiadatási alkut formálisan betartva bekasztlizzák néhány napra, aztán elnöki kegyelmet kap és eltűnik a balfenéken — mi pedig kapunk egy rahedli olajat, mert hát valamit valamiért.

Nagyon, de tényleg nagyon érdekel, ki volt az a Közép-Kelet-szakértő a külügyben, akit megkérdeztek erről a tervezett megállapodásról, és azt mondta, hogy Azerbajdzsán egy kultúrország, ahol Safarov szépen leüli a büntetését — legföljebb harmadolnak jó magaviseletéért. Szerintem ez közérdekű adat.

Az olajról pedig azóta se hallottam — igaz, Orbán svájci bankszámlájáról se. Kétmilliárd forint szép pénz, annyiért érdemes lehajolni. Tessék szépen jelentkezni!

Fügedi Ubul

P.s.: A magyarországi számlán landolt 7,6 millió dollár és az azeri baltás gyilkos kiadásá- nak esetleges összefüggéséről ebben a cikkben írt bővebben az Index, még 2017-ben.

***

Safarov cellaszomszédja voltam - Egy döntés margójára: „Megyek haza, Arkadas! Most mondta a követségről az ember, aki itt volt nálam, hogy megegyeztek a magyar kormánnyal, és egy-két éven belül hazamegyek! (…) Nem értettem, miről beszél, de aztán elkezdte részletezni, hogy ez nem egy szokványos, jogszabályok alapján történő kiadatás, hanem a háttérben igen magas érdekek húzódnak meg. Ekkor értettem meg, miért van szükség még egy-két évre, ha a kormány jóváhagyta a kiadatását. Normális esetben egy-két hónap a lefutási idő, legfeljebb fél év. A magyar kormánynak feltételei voltak. Ha nem lettek volna, akkor az egész eljárás egy-két hét alatt lezajlik, és nem lenne szükség egy-két évre. A magyar félnek gazdasági érdekei voltak Ramil kiadatását illetően, míg a másik oldalon, azeri részen, politikai.” (via FüHü)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4615731652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása