Hunvald-blog

482. Gyávák, aljasok és ostobák

2020. június 18. - HunvaldBlog

„Ezek vagy nem szeretnek minket,
vagy csak nem tudják kimutatni."

A Fidesz Budapest, vagyis a Fidesz fővárosi szervezete szerdán kirakott az fb-oldalára egy olyan „poénosnak” szánt vagy vélt archív fotót a Lánchíd felújításáról szóló vita kapcsán, amelyen – a nácik által felrobbantott híddal a háttérben – a Dunát néző „nemzetvezető” Szálasi Ferenc fejének helyére Karácsony Gergelyét montírozták. Ez érthető módon nem nyerte el Karácsony tetszését, reagált is rá röviden.

karacsony2019-2.jpg

A képet pár óra múlva eltüntették a fővárosi Fidesz oldaláról, de nagyon megsértődtek. "Egy interneten terjedő̋ mémet vettünk át" – kezdték a magyarázkodást. "Szerkesztőnk nem vette észre a Szálasi Ferencet ábrázoló fényképpel való egyezést, de egy normális ember nem is Szálasi képpel ébred reggelente! A tartalmat azonnal töröltük, amint je- lezték felénk a tévedést. Ezzel szemben a baloldali sajtó soha egy lépést sem tett, amikor például a miniszterelnököt Hitlerként ábrázolták egy címlapon" – folytatták. Majd végül szégyenkező bocsánatkérés helyett még bolsevista módszereztek egyet felháborodva Karácsony bejegyzésén.

Most azt nyilatkozza a Fidesz, hogy “szerkesztőnk nem vette észre a Szálasi Ferencet ábrázoló fényképpel való egyezést, de egy normális ember nem is Szálasi képpel ébred reggelente!” (…) A Fideszes “normális” szerkesztő a tömeggyilkossal ébred, akinek a helyébe, bruhaha, odamontírozza a politikai ellenfelét. Bruhaha. És aztán a Fidesz nevű “normális” párt szarjankói bocsánatkérés helyett műbalhét emlegetnek, figyelemelterelésről röfögnek és bolsevistáznak egy kiadósat. (via Gábor György)

Mert gyávák, aljasok és még ostobák is.

P.s.: Megjegyzem, a felhasznált fotó Szálasiról az egyik legismertebb kép a korszakból, minden iskolai tankönyvben megtalálható – ehhez nem kell Szálasi-képpel ébredni. Csak iskolába járni.

***

Ma az történt, hogy nem is lakájmédia, hanem a budapesti Fidesz maga azt tartotta helyesnek, hogy Szálasi Ferenc nyilasvezér feje helyére retusálja az én arcomat, háttérben a felrobbantott Lánchíd, előtte a Duna, ami Szálasi és nyilas pribékjei miatt zsidó magyarok ezreinek lett sírhelye. Ezt nem tudom, nem is akarom a szokásos vállrándítással letudni. (…) Szerintem ez megengedhetetlen. Nem magam miatt, hanem ennek az országnak, ennek a városnak a múltja, jelene és a jövője miatt is. Ez nem politika, ez nem vita, ez aljas és ostoba, az a bizonyos szottyos gyűlölet, aminek nincs helye Budapesten, nincs helye az országban, nincs helye semmiféle politikai vitában. Én így gondolom. És legyen világos: ez a tiltakozás akkor is megszületett volna, felháborodásom akkor is jogos lenne, ha bárki mást, bármely politikai, közéleti szereplőt ért volna ilyen aljas inszinuáció. (via Karácsony Gergely)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8215870786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása