Hunvald-blog

494. Nehéz döntés volt

2020. július 24. - HunvaldBlog

"Nehéz döntés volt. Akik nem fogadták el,
fegyelmit kapnak.” (via Fügedi Ubul)

Két éves poszt (2018-ból), mégis annyira gyönyörű, hogy muszáj megosztanom. Konok Péter arról, amikor az ellenzék tagjai, szomorú sóhajjal, a nehéz döntés terhe alatt szinte összeroskadva, megszavazták a képviselők fizetésemelését.

nicolson_unom2.jpg

- Ezt a nehéz döntést meg kell hozni - mondta K. Erzsébet (47) tanárnő, mikor fia egyetemi tanulmányainak elvégzése után Londonba ment mosogatni.
- Ezt a nehéz döntést meg kell hozni - bambult K. Erzsébet fia, Sz. Dániel (24) a londoni mosogató habzó vizébe. - Kellett nekem klasszika-filológiát tanulnom...
- Ezt a nehéz döntést meg kell hozni - borzongott F. János (58) életvitelszerűen közterületen tartózkodó, mikor beleharapott a kukában talált háromnapos parizeres zsemlyébe (aminek még alig volt szaga).
- Ezt a nehéz döntést meg kell hozni - döntött özv. K-né Zs. Amália (76) nyugdíjas, mikor azt válaszolta a közértesnek: "Nem, Jenőkém, nem maradhat az a négy deka."
- Ezt a nehéz döntést meg kell hozni - tárta szét kezét B. Jenő (37) közérti dolgozó, mikor feltette a Használtautók.hu-ra a család tizenötéves Opeljét, hogy télire még idejében megrendelhesse a tűzifát.
- Ezt a nehéz döntést meg kell hozni - szomorkodott L. Mária (szintén 37), mikor a rendőrség tiltott rőzsegyűjtésért az erdőből előállította.
- Ezt a nehéz döntést meg kell hozni - bámult üres tekintettel a kórterem vedlő falára H. Krisztián (64) visszaeső cukorbeteg, mikor aláírta, hogy az amputáció veszélyeit megértette, és hozzájárul a műtét elvégzéséhez.
- Ezt a nehéz döntést meg kell hozni - mondta Tóth Bertalan (42) MSZP-elnök, mikor megszavazta és megszavaztatta a képviselői fizetések jelentős emelését.

Marosán Bence Péter

P.s.: Valamiért eszembe jutott...

***

A vidéki közösségek vagy a független sajtó támogatása – Kovács-Cake Olivio szerint ezekre fordítanák béremelésüket a Párbeszéd parlamenti képviselői, akik állításuk szerint Burány Sándor kivételével nemmel szavaztak a plusz pénzre. (Népszava, 2018.07.18.)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1716076346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pásztörperc 2020.07.25. 00:08:59

Csak a zsarolásnak engedtek. Legalábbis az önmagát ellenzékinek tituláló MSZP elnöke a szavazás kötelezővé tételét azzal indokolta, hogy a Fidesz megzsarolta őket: ha nem szavazzák meg az indítványt (amelyhez a "szoci" szavazatokra nem volt szükség, de elutasítása egyfajta valós ellenzékiségre utalt volna), akkor elvonják a pártok támogatásának felét. Ezután az úgynevezett ellenzéket képviselő egyének mexavazták az egyének fizetésének durva emelését, a párttámogatás felét pedig idén tavasszal a felhatalmazási tv.-nyel élve elvonta Magyarbasi.

A jogelmélet egyik alapelve szerint jogállamokban "a megkötött szerződés kötelez". Ezek a "képvisellők" és "pártelnökök" tehát felöltik Buddha-mosolyukat és máig úgy viselkednek, mintha Magyarország jogállam lenne. Hogy, hogy nem, eközben őxemélyesen egyre jobban járnak, pártjaik pedig egyre lejjebb süllyednek.
süti beállítások módosítása