Hunvald-blog

498. Két feltétel

2020. augusztus 06. - HunvaldBlog

2020. júliusi kutatási eredmények – A teljes népességben a Demokratikus Koalíció 9, a Momentum 8 százalékon áll – derül ki a Závecz Research legfrissebb pártpreferencia-eredményeiből. (kozvelemenykutatok.hu)

A pártok/politikusok népszerűségi indexe a pártok/politikusok teljesítményét méri. Tehát nem arról van szó, hogy „fényes”, netán hogy „kedvezőtlenül alakult”, hanem arról, hogy az egyes politikusok/szervezetek stb. az adott időszakban jól vagy rosszul politizáltak-e.

zavecz_kozvelemeny.jpg

A DK előretörése annak egyértelmű jele, hogy ez volt az egyetlen olyan párt, amely egyértelműen kiáll a határon túli magyarok állampolgársága ellen — lévén ezt mi, belföldi magyarok felháborító és egyúttal aljas dolognak tartjuk, az MSZP stb. pedig hosszú évek maszatolása után besorolt Magyarbasi mögé. Ahhoz azonban, hogy a Fidesz stb. támogatottsága csökkenjen, első feltételként kéne még két-három ilyen látványos és népszerű szembefordulás.

Ezeket az önmagukat „ellenzékinek” nevező pártokat elhagyták szavazóik — kivéve azokat, akik már csak azt tudják, hogy „én arra az izére szavazok” (ők pedig apránként kihalnak). A Momentum erősödésének oka közmegegyezés szerint a szokásos kipróbálatlanság. Azok mennek oda, akik szerint az önmagát balnak nevező oldal hagyományos szervezetei vállalhatatlanok, de „szóval hát Gyurcsányt azért mégse”.

Ebből adódik a Fidesz csökkentésének, tehát a MER leváltásának másik feltétele: az esetleges ballib összefogáshoz népszerű és vállalható vezető(k)re van szükség. Tehát nem kirakatember(ek)re, hanem valódi személyi-szervezeti hatalommal felruházott, tényleges vezető(k)re éppen azért, hogy látványos gesztusokkal kisöpörhessék a ballaszttá vált egykori nagyágyúkat.

Erre a posztra jelenleg Szél Bernadett a legalkalmasabb; helyetteseként szóba jön Hadházy. Az ehhez szükséges ernyőszervezetet persze nem fogják megcsinálni, éppen a ballasztok érdekében. Csak tessék, tessék, lehet süllyedni tovább!

Fügedi Ubul

***

(…) A demokrácia, ideális esetben, vitakultúrát jelent, ahol érvek és ellenérvek csapnak össze, mérettetnek meg, nem személyek, klikkek, és ahol nincs kétség a szándékok felől, nem kiált senki rögtön árulást, csak mert a másiknak más a véleménye. Ahogy a mai magyar pártkocsmát elnézem, Makó vezér közelebb volt Jeruzsálemhez, mint a mi pártjaink az ideális demokratikus minimumhoz. Ha valakinek e sorokat olvasva az a benyomása támadna, hogy én is beszálltam a korábban többször elítélt pártbashing játékba, akkor téved. Nem a tükör a hibás. A magyar pártvilág siralmas állapota csak a tükör, amelyben az egész magyar politikai közösség jelenlegi rút ábrázata látható. (via Kaltenbach Jenő)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2316117518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása