Hunvald-blog

499. Ezt nagyon elcsalták

2020. augusztus 10. - HunvaldBlog

Tegnap Fehéroroszországban lezajlott az elnökválasztás, és természetesen Lukasenka ismét  győzött. Már maga az is csoda, hogy nem a megszokott 90 százalékkal, hanem csak 80-nal. Az ellenzéki Szvetlana Tyihanovszkaja meg 9-10 százalékot kapott. Legalábbis hivatalosan. Ezzel szemben független elemzők állítása szerint Tyihanovszkaja győzött 71 százalékkal, Lukasenka pedig 10 százalékot ért el. Különös, nem? Mintha valaki alaposan túlcsalta volna magát...

orban_lukasenka2.jpg

Az eredmény kihirdetése után tüntetések kezdődtek Minszkben, majd több mint 20 városra átterjedtek Fehéroroszország-szerte, a rendőrség könnygázzal, villanógránátokkal, vízágyúval és kutyákkal oszlatta a demonstrálókat. A Mérce cikkében videókat is lehet látni a rendőrség, a karhatalom és a hadsereg durva beavatkozásáról. Időközben Lukasenka lekapcsolta Fehéroroszországot az internetről, és a biztonsági erők blokád alá vonták a fővárost.

Orbán Viktor egyébként még júniusban látogatott el Minszkbe, hogy ezzel az emberrel parádézzon. Akkor a magyar-fehérorosz kapcsolatokról így fogalmazott, “a két nép és a két ország sokkal közelebb van egymáshoz, mint azt gondolni szoktuk”.

És ahogy elnézem, napról napra közelebb kerülünk egymáshoz. Magyarország két év múlva választ.

***

Hallgatnak róla, hogy gratulált-e Orbán Viktor az újraválasztott Lukasenkának. Megkérdeztük a miniszterelnök hivatalát, de nem válaszoltak. Alekszandr Lukasenkát vasárnap ötödik alkalommal választották elnöknek, az ellenzék szerint csalással. Putyin és Erdogan már gratulált neki, tessék sietni.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5016127384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HaD 2020.08.11. 21:01:11

ov a "küldetését" teljesíti majd mikor az eju mübalhéból szankciókkal fenyegetözik...úgy amúgy meg nincs semmi látnivaló...a szerver szoba kulcsa ott is itt is adott kézben van és onnan kezdve bármi is lehet a dísz szavazók akarata a számokat úgy buherálják ahogy akarják....a muszkáknák most "kicsit" jobban megbuherták:)
süti beállítások módosítása