Hunvald-blog

500. Tényleg úgy gondolja

2020. augusztus 13. - HunvaldGyörgy

Hétfőn az ATV Start vendége volt Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere.

Ugyanaznap teljesen új forgalmi rend lépett életbe Belső-Erzsébetvárosban. Egyúttal több utcában parkolást is korlátozták, de volt ahol teljesen meg is szüntették. Ez utóbbira jegyezte meg Niedermüller Péter polgármester úr, hogy "Van egy kis rész, amely nem boldog attól, mert megszokta, hogy 30 éve vagy 40 éve az autója ott áll a ház előtt és kilép és beleül, ezt nem tudjuk a továbbiakban garantálni. (…) A kampányban mondtuk, hogy nekünk nem az a prioritás, hogy még több és még több autó legyen a kerületben..."

niedermuller_atv2020.jpg

Nos. Az elmúlt 30-40 évben a kerületben pontosan annyi autó parkolt a házak előtt, amennyi parkolóhely volt. Több ugye nem tud, mert annak belátható fizikai korlátai vannak. A helyben lakók meg nem tudják (de szerintem nem is akarják) az autóikat a lakásukba cipelni. Ez logikus, ugye.

Belső-Erzsébetváros megválasztott képviselői – Ujvári-Kövér Mónika (DK) és Borbélyné Bárdi Zsuzsanna (Momentum) – nem ott élnek, ergo nekik mindegy, ők simán tudnak parkolni ott, ahol laknak, mert ott nincsenek ilyen „kísérleti jellegű” döntések. A legszo- morúbb ebben az egészben az, hogy elnézegetve az elégedetten hátradőlő polgármester urat, látva/hallva a riportot, tényleg úgy gondolja, hogy ez így jó.

Én elhiszem, hogy ahol a polgármester úr lakik, ott le tud parkolni az autójával, de a nagy többség, akiket ez érint, azok nem ott laknak. Ezt a „kísérletet” a polgármester úr lakó- helyén kellett volna kezdeni, hogy lássa, mekkora baromság így ez a döntés.

Az elmúlt 30-40 évben nem volt ilyen káros intézkedése Erzsébetváros vezetőinek, ami ennyire a helyben élőkön csattant volna.

Hunvald György

P.s.: Érdemes meghallgatni Erzsébetváros első emberét 3:55 perctől. Rettenetes! (A többi hülyeségre, ami elhangzik a beszélgetésben nem szeretnék reagálni. Most.) 

***

ATV Híradó: Az Autóklub vezetője – többek között – nehezményezi, hogy a változtatások előtt nem egyeztettek velük. Kovács Kázmér, a MAK jogi bizottságának elnöke szerint, bár a filozófiával egyetért, de jelen esetben a feltételek hiánya miatt nem megvalósítható az elképzelés. „Ez így egy voluntaristának mondható intézkedés: mindenáron, erőszakkal, a feltételek megteremtése nélkül véghezvitt változtatás.”

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3416138944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása