Hunvald-blog

507. Szemét egy kormányunk van

2020. szeptember 03. - HunvaldGyörgy

Na még egyszer: az előző poszt végére még odabiggyesztettük hogy a minisztérium nem csak Iványi iskolájától, hanem az Igazgyöngy Alapítványtól is megvonja a fél támogatást – merthogy szerintük egyiknél sem térül meg a befektetett összeg. Bzzzmeg! Nem térül meg a hátrányos helyzetű gyerekek oktatása! Nehéz visszafogottan, úri módon reagálni erre a gazemberségre. (Az meg már csak dísz a fekálián, hogy a „nemmegtérülésen” kívül a megvonást mindkét esetben sunyi módon a járványhelyzettel "indokolták".)

l_ritok2020.jpg

Megj.: Két és fél milliárd forintos azonnali segítséget kap a Lázár János vezette Tenisz Szövetség – ha már 3 és fél milliárddal nem tud a szervezet elszámolni. A teniszszövetségnek (a hiány okainak feltárása nélkül) adott 2,5 milliárdból éppen ezerötszáz év ilyen plusz képzés jönne ki.

Ma reggel L. Ritók NóraFacebook-on számolt be arról, hogy pár nap alatt – civilektől, támogatóktól – összejött az Igazgyöngytől megvont támogatás.

Százasával töltöttük le az utalások adatait, és még nem is tudtunk mindenkinek visszacsatolni, de dolgozunk rajta folyamatosan. Ismerősök és ismeretlenek, régi támogatók és új elköteleződők, kisebb összegeket küldők, és nagyobb támogatások egyaránt voltak közöttük. Mellettünk megerősítő, nekünk drukkoló, néhol dühös üzenetek, melyek segítenek nekünk is feldolgozni érzelmileg ezt az egészet.

Csakhogy ezen a cinikus aljasságon semmit nem változtat, hogy a civilek összedobták azt, amit az EMMI (vagy ha úgy tetszik: az állam) elvett az Igazgyöngytől. Főleg úgy nem, hogy időközben az is kiderült, hogy jövőre a teljes kiegészítő támogatást megszünteti az EMMI, és akkor már 17 millió lesz a hiány.

Szemét egy kormányunk van, na.

***

Az Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény a berettyóújfalui kis- térségben működik 1999 óta, és az egyik legismertebb nyomor és gyerekszegénység ellen küzdő civil szervezet Magyarországon. Fő tevékenysége a tehetséggondozás és személyiségfejlesztés, különös tekintettel a hátrányos helyzetű gyerekekre. Az alapítvány vezetője L. Ritók Nóra 2018 decemberében vehette át a Prima Primissima közönségdíját.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6016188496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása