Hunvald-blog

510. Most a Klubrádió a soros

2020. szeptember 12. - HunvaldBlog

Mondhatták volna inkább azt,
hogy nem szeretik a Klubrádiót.
(Arató András) 

Nem mondanám, hogy nagyon meglepődtem, lassan már nem telik el úgy egy hónap, hogy a NER valamelyik nyúlványa ne ugrana rá a még meglévő független médiára. Most épp a Klubrádió volt a soros: a héten a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) – kizárólag a fideszes tagokból álló Médiatanácsa – úgy döntött, hogy elveszi a Klubrádió frekvenciaengedélyét. Azaz,  mondvacsinált okokra hivatkozva nem hosszabbítják meg a médiaszolgáltatási jogosultságukat.

klubradio1.jpg

Közleményükben ezek a független fideszes jóemberek ezt írták:

… a frekvencián sugárzó Klubrádió hétéves működése során több alkalommal megsértette a médiatörvény rendelkezéseit, amely jogsértések miatt a Médiatanács különböző jogkövetkezményeket alkalmazott.

A Klubrádió jogosultsága 2021. február 14-én jár le, s a Médiatanács döntése értelmében pályázat lesz kiírva a 92,9 MHz-re, így a Klubrádió frekvenciája pár hónap múlva szabad préda lesz. Addig meg csakcsak előkerítenek valahonnan egy jóarcú NER-kompatibilis szerkesztőhelyettest (mint pl. az Indexnél), aki aztán pályázatával csont nélkül viszi majd a frekvenciát. És ágyő, Klubrádió. Is.

Pedig ők aztán soha, de soha nem vetemednének arra, hogy elhallgattassák azokat, akik nem értenek velük egyet. Lósz@rt nem.

***

Ezekre a „bűnökre” hivatkozva némítják el a Klubrádiót. A Media1 felvilágosítást kért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól, milyen konkrét jogsértéseket követett el a Klubrádió, ami alapján úgy vélte a Médiatanács, hogy a Klubrádió jogosultsága nem hosszabbítható meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7716199394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

clemens 2020.09.14. 06:25:37

Sajnálnám ha megszűnne, rendszeresen hallgatom, a "függetlenobjektív" műsorok mindannyiszor megerősítettek benne hogy még mindig inkább a fidesz mint ezek.
Drágajóbolgárúr már nem fogja megélni hogy ismét az övéi kerüljenek kormányra.
süti beállítások módosítása