Hunvald-blog

512. Ökörsütés

2020. szeptember 18. - HunvaldBlog

2018-ban, szűk egy hónappal az országgyűlési választás előtt maga Orbán Viktor miniszterelnök adta át nagy csinnadrattával a projektet 12 év alatt 12 milliárd forint adókedvezménnyel támogató állam nevében a Mol és a japán JSR közös műgumigyárát. Két és fél évvel később azonban még mindig nem működik rendesen” – írja a HVG.

Közismert történelmi anekdota: Az 1994-es választási kampányban Schamschula György, a Boross-kormány közlekedési, hírközlési és vízügyi minisztere átadta egyebek közt az M1 autópálya Győrt elkerülő (18 km-es!!!) szakaszát. Volt ott népitáncbemutató is meg ökörsütés a nép egyszerű gyermekeinek élvezetére. Aztán mindenki hazament, és a for- galom továbbra is Győrön át haladt, mert a leállósávok még nem készültek el, márpedig azok nélkül a pályát nem szabad használni.

schamschula.jpg

Ja, az ökör befülledt, és a KÖJÁL dögkútba dobatta az egészet.

Magyarbasi méltó utóda a sikerdíjairól elhíresült miniszternek — de nem kell aggódnia, mert KÖJÁL már nincs.

Fügedi Ubul

***

Schamschula 1993 és 1994 között volt közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter (MDF). "Nem tudok elmenni a vizsgálóbizottság ülésére, mert aratás van" – mondta 2004-ben, mikor parlamenti vizsgálóbizottság elé citálták, ahol azt vizsgálták, mitől lett olyan drága az M5-ös autópálya útdíja. A koncessziót ő kötötte.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6116206580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása