Hunvald-blog

521. Puff! Mit lehet erre mondani?

2020. október 16. - HunvaldBlog

Lopás gyanúja miatt nyomoz a rendőrség ismeretlen tettes ellen; az információt az önkormányzat sajtóosztályának munkatársa is megerősítette. A rendőrség csak annyit közölt, hogy „a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda feljelentés alapján lopás gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás során a mai napon a rendőrök eljárási cselekményt végeztek a Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzata épületében.”

borkaszasz1.jpg

A Demokratikus Koalíció közleményében azt írja, az ügy érintettje Borka-Szász Tamás, a DK VII. kerületi önkormányzati képviselője. "A történtek következményeként Borka-Szász Tamás azonnal lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról és kilépett a DK-ból."

Niedermüller Péter pedig az fb-oldalán reagált a történtekre:

Egy párttársam, akivel együtt dolgozunk tavaly nyár óta az önkormányzati kampányban, majd a választási győzelem után az önkormányzatban, csúnyán cserben hagyott. Vagy talán még ennél is erősebben kellene fogalmaznom. Elárult.

Mint még írja, "azért jöttünk ide, azért akartunk és akarjuk vezetni ezt a kerületet, mert vannak elveink, meggyőződésünk, hitünk. Hogy mi nem olyanok vagyunk, mint a kormány és annak holdudvara, mi nem lopunk, csalunk, ügyeskedünk. És akkor most a DK egyik tagja, egy önkormányzati képviselő áramot lop hivatali irodájában. Most akkor mit mondjak? – emeli ki a polgármester bejegyzéséből a HVG.

Tényleg mit lehet erre mondani? Maximum rá lehet csodálkozni, hogy izé, ez most így hogy?!

P.s.: Mint fentebb is olvasható, a Nemzeti Nyomozó Iroda folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. Hogy egy szimpla áramlopásnál jóval többről lehet szó, azt valószínűsíti, hogy az ügyben a súlyos – köztük pénzügyi – bűncselekményekben illetékes Nyomozó Iroda jár el. Meg nem is hangzik túl életszerűnek, hogy egy képviselő az önkormányzat épületében az önkormányzatnak lopjon áramot…

***

Borka-Szász tavaly októberben az ellenzék közös jelöltjeként 54,74%-kal szerzett egyéni mandátumot a 4-es választókerületben. Ha valóban lemondott a mandátumáról, akkor időközi választást kell majd kiírni.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3916242078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enrikokaruszo 2020.10.16. 22:58:15

a kommunista lételeme a tulajdon elleni harc
süti beállítások módosítása