Hunvald-blog

533. Hülyék, hülyék, hülyék

2020. november 23. - HunvaldBlog

"Nem lehetetlenítettük el a homoszexuális párokat. Csak ..."  
(Novák Katalin családügyi miniszter

Csak az örökbefogadásukat. Mármint nem azt, hogy bárki homoszexuális párokat fogadhasson örökbe, hanem hogy ők fogadhassanak örökbe apró gyermekeket. A jól átgondolt döntés előtt bizonyára elvégezték a SWOT analízist — ennek nem lehetett akadálya, elvégre több száz ilyen család él Magyarországon. Az analízis pedig azt hozta ki, hogy az így örökbe fogadott gyerekek rosszabbul járnak, mintha állami gondozásban maradnának — hoppá, ezt bizonyára nem hozta ki, ez hülyeség.

novak_katalin2020.jpg

Akkor azt hozta ki, hogy az ilyen családokban felnőtt gyerekek kevesebb hasznot hajtanak (kevesebb adót fizetnek) az államnak, mint az állami gondozásból kikerülők — hoppá, ez sem így van. Hát akkor azt, hogy "utáljuk a buzikat, és ártunk nekik, ahol csak tudunk" — de ez meg nem SWOT analízis. Nagy baj van itt ezzel a döntéshozatali mechanizmussal, kérem.

Feneketlen ostobaságra utal az a szemlélet, hogy húzunk egy adminisztratív korlátot, osztán majd ott marad mögötte mindenki jól. Nem marad ott; az emberek többnyire nem hülyék (többnyire nem is kerülnek kormányra). A csalásügyi miniszter rendkívül helyesen mutatott rá, mekkora butaság volt a korábbi szabály, amely az egynemű párok számára tiltotta az örökbefogadást — mert azok furmányosan egyenként fogadták örökbe a gyerekeket. Ezért mostantól csak házasságban élő különnemű embereknek engedélyezik ezt. Kiszúrnak egyúttal a tényleg egyedül élőkkel is, de hát ahol gyalulnak, ott hullik a forgács....

Nem kell nagy elmebravúr annak kikövetkeztetéséhez, hogy ez a tv. egyetlenegy dolgot ösztönöz: a névházasságokat. Az újabb törvények újabb kerüléseit, az újabb csalásokat.

Szomorú, hogy ezt le kell írni, de minimálisan tisztességes kormányzatokban a családügy lényege, hogy először tanulmányozzák a különféle családokat és azok problémáit, majd segítik ezek megoldását — a generális problémákét általános, a specifikusakét sajátos eszközökkel. A magyar csalásügy viszont valamiféle elképzelésekből deklarálja, hogy mit fogad el családnak, a többit meg nem. Ennek két következménye van: kényelmetlenséget okoz és csalásra, jogkerülő magatartásra ösztönöz.

A kormány magához szocializálja a polgárokat.

Fügedi Ubul

P.s.: Ilyen még sosem volt, hogy valaki jogszabályban kapjon engedélyt a zsarolásra - Másik adalék a csalásügy működéséhez. Látszólag kevéssé kapcsolódik, és éppen ezzel jelzi, hogy az egész rendszer ilyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8016297200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása