Hunvald-blog

534. Állatvédelem

2020. november 27. - HunvaldBlog

Nem lehet majd szőrmét árulni
a fővárosi önkormányzat vásárain. (Index

A Magyar Szőrmeellenes Liga — külföldi példák nyomán — azért küzd, hogy az emberek ne vásároljanak szőrméket. Ennek érdekében adminisztratív intézkedéseket követel, hogy az emberek ne vásárolhassanak szőrméket, és ezt bármiféle indoklás nélkül "állat- védelemnek" nevezi.

nyest1.jpg

Főpolgárunk szellemi elődeinek több évtizedes hagyományait követve ismét hozzájárul ahhoz, hogy egy hangos kisebbség érdekeit, akaratát a többség érdekei, ill. akarata elé sorolja, és betiltja a szőrmevásárt. Úgy érzi, ez az ő kompetenciája, lévén az "karácsonyi".

Tisztelt Liga! Tisztelt Főpolgár! Remélem, hogy az Önöktől elvárható alapossággal elemezték e döntés várható következményeit. Ezért bizonyára képesek és hajlandóak válaszolni arra a kérdésre, hogy mi lesz a sorsa:

  • a tiltás miatt a tenyésztők nyakán maradó állatoknak;
  • azoknak, amelyek felnevelése a belföldi kereslet efféle adminisztratív csökkentése miatt a tenyésztők számára gazdaságtalanná válik.

Kialakítottak-e ezeknek a jószágoknak befogadó telepeket? Gondoskodtak-e ezek működtetésének feltételeiről (a trágyaszállítástól az állatorvosig)?

Mert ha nem, hát ezeket az állatkákat egyszerűen le fogják mészárolni.

Fügedi Ubul

P.s.: A globális piac nem így működik: aki szőrmét akar venni, majd megveszi máshol, pl. interneten. Emlékszem, micsoda döbbenet volt, amikor először jártam Görögországban, és azt láttam, hogy a tengerparton egymást érik a szőrmeboltok, és mindegyikben oroszul beszélnek az eladók. Oroszország ugyanis rengeteg szőrmét termelt, de mindet exportálta. Ezért aztán az oroszok kiutaztak, és kint vették meg a szőrméket, eltartva üdülőhelyenként 20–30 boltot is.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr116304704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2020.11.28. 08:40:44

Igazából az úgynevezett állatvédelem csak az egyik tünete a nyugati civilizáció hanyatlásának. Sok-sok ember úgy nő fel, hogy a világot csak a képernyőn keresztül ismeri. És persze, a cukiságfaktor a lényeg. Juj, szegény kis nyércek, viszont a kiirtott patkányokat nem sajnálja senki.
süti beállítások módosítása