Hunvald-blog

538. Madarat tolláról

2020. december 09. - HunvaldGyörgy

Több mint 280 millió forint (!) vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek az ismert tévés kft.-je – írja a Magyar Hang. Érdemes megnézni, hogy mi volt a vád, és mi lett az ítélet.

Segítek: az elsőrendű vádlottat, Hajdú Pétert 1 év 6 hónap – négy évre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 5 millió forint pénzbüntetésre, társait szintén felfüggesztett börtönre és – az elcsalt összeghez képet pite – pénzbüntetésre ítélte a bíróság.

hajdu_peter.jpg

Bónusz: mivel Hajdú és két társa az első tárgyalási nap előtt megegyezett az ügyészséggel arról, milyen büntetést tartanak elfogadhatónak, a Fővárosi Törvényszék jóváhagyta az ügyészségnek vádlottakkal kötött egyezségét, így az ítélet jogerős.

Madarat tolláról, embert az ügyész haverjairól...

P.s.: Ja, még annyit, hogy Mészáros Lőrinc feleségének tévéit Hajdú Péter irányítja.

Hunvald György

***

Hajdú Péter producer, showman büntetőügye nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magán- okirat felhasználása miatt indult. (Magyar Hang, 2020. július 3.)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1516326302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása