Hunvald-blog

541. Feledékenyék

Ó, az az átkozott memória!

2020. december 18. - HunvaldGyörgy

Hogy mik meg nem történnek! Azt írja az Index, hogy a Király utca 23-29. szám alatti ingatlanok értékesítése körüli botrány tovább durvul, már nem csak feljelentgetik egymást az érintett felek, hanem nyomozás is indult az ügyben. (Megj.: Nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda rendelt el nyomozást, egyelőre ismeretlen tettes ellen.)

vattamany4.jpg

A nyomozásról a VII. kerületi polgármesteri hivatal is beszámolt, és a feljelentést is az önkormányzat tette. "A rendelkezésekre álló dokumentumokból kiderül, hogy az önkor- mányzat előző vezetése úgy vállalt többmilliárdos fizetési kötelezettséget, hogy ennek nem volt meg a pénzügyi fedezete, ezt a költségvetésében nem tüntette fel" – írták. A hivatal szerint „a tavaly októberi önkormányzati választások után a fideszes kerületvezetésnek kötelessége volt tájékoztatni az új vezetést az érvényes szerződésekről, kötelezettségekről, vállalásokról. A Vattamány Zsolt vezette testület annak ellenére nem informálta az ügyről az új vezetést, hogy addigra már több mint 2 milliárd forint kötbért kellett volna kifizetni.”

A Király utcai ingatlanok körüli kavarás története korábbi posztunkban ITT olvasható.

Itt tartunk most. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a nyomozás eredménye. És mikor.

További szép estét, kellemes hétvégét mindenkinek.

P.s.: Megjegyzem, az iratokat nem lehet nyom nélkül eltüntetni. Lehet megpróbálni, lehet késleltetni a nyomozást, lehet időt húzni, lehet kétnaponta előugrani, és 11 évvel korábbra visszamutogatni, de nem lehet megúszni. Hacsak… (Mert ugye, arról nem tehetnek, hogy valahogy elfelejtették, hogy kötöttek egy ilyen "nagyszerű" szerződést. Különben is, az vesse rájuk az első követ, aki még nem feledkezett el pár milliárd forint kötbérről! Amit aztán az utódjára hagyott...)

***

Az előző, fideszes vezetés egy olyan hatályba nem lépett szerződést módosított, amitől a kerületi önkormányzat 2008-ban elállt, és ezt a jognyilatkozatot a bíróság jogerősen is érvényesnek minősítette. Ezek után (nem tudni kitől/mitől vezérelve) 11 évre rá a hatály- ba nem lépett szerződést úgy módosították, mintha az kényszerűség lenne. És ebből az alkalomból kigyomláltak belőle minden, a kerület érdekeit védő garanciát, majd a képvi- selőtestületet megtévesztve, a vevőnek kedvező és az önkormányzatot durván károsító megállapodást fogadtak el. Érthetetlen, hogy a korábbi vezetés miképpen köthetett egy olyan szerződést (megállapodást), amilyen káros szerződést az önkormányzat még nem kötött a rendszerváltás óta.

És akkor ismét itt a nagy kérdés: származott-e valakinek haszna egy ennyire hátrányos ügyletből — mármint ugye a vevőn kívül…

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8016350488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása