Hunvald-blog

546. Kezdjük ezzel az évet

Barabás Eszterre emlékezve

2021. január 04. - HunvaldBlog

10 városi legenda a hajléktalan emberekről,
amellyel jó volna leszámolni. (Mérce / Barabás Eszter

Több mint kétéves cikk, de felbecsülhetetlenül fontos témát dolgoz föl.  A szerzője nem régiben távozott el közülünk, a cikk megosztásával egyúttal rá is szeretnénk emlékezni.

hajlektalan4.jpg

Hajléktalan ismerősömet, Gábor urat már kizökkentésének alaptörvénybe iktatása előtt járókeretessé rugdosták éjszaka. Most végignézem, de nem csendben, hogyan veszítjük el a hajléktalanság hatósági üldözésének köszönhetően még inkább önmagunkat. 10 pontban összegzem a szakemberek tudását, hogy a városi legendákkal számolhassunk le emberek helyett. (Barabás Eszter)

Marosán Bence Péter

***

Karácsony előttről: Nem jó ez a világ. (…) Nemrégiben a közelemben, egy elhagyott autóba hajléktalanok költöztek. Egy idős néni és két társa.  Szoktam nekik meleg élelmet vinni. Nem tudom meddig vihetem. Nekik nem a koronavírus a legnagyobb probléma, hanem ez az igazságtalan világ, ami magára hagyja azokat, akiknek szükségük van a segítségre. Az sosem érdekelt, hogy miért került ilyen helyzetbe valaki. Ilyen helyzetben van és pont. Segíteni kell. (Hunvald György)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7616372194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása