Hunvald-blog

549. Gazsi, a derék katona

2021. január 14. - HunvaldBlog

Orbán Gáspárt friss katonaként küldte a brit elit akadémiára a Honvédelmi Minisztérium. Közel negyvenmilliós állami ösztöndíjjal. (via Telex

A papa kisfia katonásdit játszik. Kicsit drága (nekünk), de hát istenem, a többi hercegfi is oda járt abba a flancos katonai iskolába, nem volt mit tenni, küldeni kellett a gyereket. Különben is, az egyházasdit már megunta (a papa letiltotta Istennel való beszélgetésről, hiába szólt hozzá az négyszer-ötször is egy nap), kellett hát helyette valami más.

orbangaspar_katona1.jpg

Így az orbáni sarj a kereszténységgel való házalás után katona lett – nem, nem vadakat terelő juhász – katona. Mert annak olyan szép, hősies és elszánt a kiállása, és így még a papa is büszke lehet az ő kicsi fiára.

Nem hinném, hogy van még egy olyan viszonylag civilizált ország (nem, Belarusszia nem számit annak), ahol az ország vezetőjének gyereke előbb szektát épít, majd amikor már az kissé kellemetlen a papának, akkor derék katonaként bohóckodik tovább.

A mi pénzünkön.

(Ha valaki esetleg már nem emlékszik, a 24. hu Felházzal foglalkozó cikksorozatának részei ittitt és itt olvashatók.)

P.s.: Nem írnék én többet Orbán Viktor fiának díszes és villámgyors katonai pályafutásáról, de akit esetleg ez érdekel, annak ajánlani tudom például Rózsa Misi ezzel kapcsolatos észrevételét. Vagy Gábor György fb-bejegyzését...

***

Orbán Viktor fiának közel negyvenmilliós állami ösztöndíjáról jelentek meg hírek, de a kormányhoz közelálló sajtó már előre menekülve kezdte hangsúlyozni, hogy tulajdon- képpen bárki kaphat ilyet. A hír megjelenése óta úgy próbálják beállítani, mintha bírálók azt kifogásolnák, hogy sok magyar katona vesz részt külföldi képzésen. Ahogyan a kor- mánynak kínos ügyekben általában, úgy most, Orbán Viktor fiának állami ösztöndíja ügyében is megszületett a kormánymédia egységes narratívája. (via HVG)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1216390614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása