Hunvald-blog

556. Mi a szar van itt?

2021. február 06. - HunvaldBlog

Tegnap ismét erősödött egy nagyot a messze földön híres magyar jogállam, ugyanis hajnali 6 órától meglepetésszerű házkutatást tartott a rendőrség Szász János rendező otthonában. Majd több mint nyolc órányi szorgos kutakodás után – begyűjtve a rendező családjának számítógépeit, laptopjait, telefonjait (a gyerekekét is) – elégedetten távoztak.

szasz_hazkutatas.jpg

Fotó: Bozzay Balázs / Telex

Mint később kiderült, személyes adattal való visszaélés miatt nyomoznak a rendező ellen. És ennek ürügyén fél napon át kutattak nála házat a rendőrök. Mert ez aztán olyan sú- lyos, társadalmilag roppant veszélyes bűncselekmény, hogy egy sima feljelentés nyomán azonnal rá kellett rúgni az ajtót a családjára… Nem is ragoznám tovább, inkább ismét csak ajánlom mindenki figyelmébe Gábor György fb-oldaláról az alábbi bejegyzést:

Most érkezett a hír, hogy Szász János filmrendező otthonában hajnal óta házkutatást tart a rendőrség. Az ügy hátterében a rendező és egy ismert producer jogi vitája áll. A rendőrség – amelynek fellépése az ügyvéd szerint túlzó és indokolatlan – a gyerekeknek még az online oktatásra használt számítógépeit is lefoglalta.

Vagyis – ha jól értem (de őszintén remélem, hogy valamit félreértettem) – egy magánvádas ügyben jár el így Orbán és Pintér rendőrsége.

Vagyis ha én holnap feljelentem Orbán Viktort, Rogán Antalt, Mészáros Lőrincet, Ráhelt és Tiborczot (rengeteg okom lenne rá), akkor hozzájuk is kiszállna a rendőrség, s az ő lakásaikat is szétvernék, az ő telefonjaikat és számítógépeiket is lefoglalnák? És ez most már így lesz? Ha ebben a roppant feljelentő kedvű országban bárki bárkit feljelent, akkor megy íziben a rendőrség, hajnalban dörömböl, behatol, széttúrja a lakást, az asszony és a nagyobbik leány fehérneműi közt különös kéjjel és örömmel hosszasan turkászik, aztán viszik, amit csak látnak? Számítógépet, rajta az életművel, levelekkel, speciel nekem épp a most befejezett és korrektúrázás alatt álló új könyvemmel, viszik a telefont, amin naponta tartom a kapcsolatot az idős és beteg családtagjaimmal?

A Szputnyik vakcina mellé megérkezett Putyin receptje?
Mi a szar van itt?

Mindeközben Varga Judit igazságügyi miniszter (aki szerint a jogállam fogalma nehezen definiálható), ismét elhegedülte a Szomorú vasárnapot. Pedig még csak péntek volt…

További szép estét.

Megj.: Azért volt szükség a Szász János elleni házkutatásra, illetve a filmrendező adathordozóinak lefoglalására, mert a rendező nem működött együtt a rendőrökkel – így indokolta a pénteki házkutatást az RTL Klub híradójának a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

***

Szász János évek óta dolgozik egy dokumentumfilmen, amely a magyar orvosok által szétválasztott bangladesi ikerpár történetét dolgozza fel, sajtóértesülések szerint ebben jogi természetű vita van az orvoscsapat és Szász között.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8816418510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása