Hunvald-blog

557. Genyókanyunyóka

Tényleg nincs erre jobb szövegük?

2021. február 09. - HunvaldBlog

Eddig volt bennem némi remény, hogy a kaspónéni csak egy szerep.
De nem. (via Ceglédi Zoltán) 

Az elmúlt napok legszebb, egyúttal legjellemzőbb lebukása volt, amikor dr. Müller Cecilia országos tisztifőorvos – a kollégáknak és mostantól már Hadházy Ákosnak is, csak Cili – véletlenül Hadházynak is elküldte azt az e-mailt, amelyet csak a munkatársainak szánt. És amelyben kissé neheztelve szóvá tette, hogy nem jó indokkal dobták vissza a képviselő adatkérését; megkérdezve, nincs-e valami jobb szövegük erre a sumákolásra. Imígyen:

muller_cecilia3.jpg

Kedves Kollégák! Nincs erre jobb szövegünk? Ez a veszélyezteti a feladat ellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogsza- bályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen! Cili

Tényleg, közérdekű adatok kiadását egy o.gy. képviselőnek miért is kéne indokolni? Jog- szabály, aztán pont! – lehet szépen tovább ballagni kedves okvetetlenkedő képviselő úr!

Komolyan mondom, egészen jól szórakoznék ezen a kisstílű genyóskodáson (és szeren- csétlenkedésen), ha épp nem egy véresen komoly – és a kormányra oly jellemző ügyről lenne szó így a járvány második hullámának közepén…

Megj.: Hadházy egy uniós projekt dokumentációjára lett volna kíváncsi, de a Nemzeti Népegészségügyi Központ nem adta át neki, csak meghosszabbította a válaszadási határidőt 14-ről 45 napra. Az indoklás szerint azért, mert a kérés teljesítése veszélyeztetné a járványügyi védekezést…

P.s.: Hadházy szerint Müller nincs tisztában a rendkívüli rendelettel, hiszen az nem en- gedi indoklás nélkül kitolni a közadatok kiadását 45 nappal. Ráadásul a képviselő szerint azért is törvénytelen Müller eljárása, mert ő nem közérdekű adatigényléssel, hanem országgyűlési képviselőként fordult hozzá, így erre nem is vonatkozna az infotörvény és annak módosítása.

*

Feljelentést teszünk Müller Cecília ellen hivatali visszaélés miatt. Ezt Szél Bernadett közölte Facebook oldalán. A feljelentés szerintem nem túl meglepő, hiszen elég egyértelmű, hogy mit kívánt üzenni Müller a fenti emaillel. Az mondjuk már egy másik kérdés, hogy mire megy a feljelentéssel Szél, hiszen a legfőbb ügyész továbbra is Polt Péter, aki egy- szerűen képtelen bűncselekményeket találni, bárhogy is keresi azokat. (via K. Szalonna)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8616421854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása