Hunvald-blog

560. Mert minden fillér számít

2021. február 19. - HunvaldBlog

Olvasom az önkormányzat internetes oldalán, hogy a Wesselényi utca 17. szám alatti ERöMŰVHÁZ (leánykori neve Erzsébetvárosi Közösségi Ház) épületének bérleti jogára kiírt pályázatot a Milestone Institute nyerte el. Havi 2,5 milliós bérleti díjat fizet az iskola, amely tehetséges középiskolásoknak nyújt magas szintű oktatást. (Az eredményt maga a polgi hirdette ki, az erről készült videó ITT nézhető meg.)

img_2859.jpg

A pályázat január végén lett meghirdetve, hangsúlyozva, hogy az önkori nem kívánja eladni az épületet, csak bérbe adja azt. Annyit még érdemes megemlíteni, hogy a patinás épület a 2015-ben elkezdődött felújítás során 2016 tavaszára teljes körűen megújult.

Azt is írják, hogy a Damjanich utca 4. sz. alatti épületre – arra, amelynek bérleti jogát a Freeszfe Egyesület nyerte el, de lemondtak róla a korábban vázolt okok miatt – szintén (új) pályázatot írnak ki. Mindenesetre Niedermüller Péter sajnálja, hogy az egyesület távozik az épületből. „Az épület hasznosítására új pályázatot leszünk kénytelenek kiírni” – írta. Azaz, a zeneiskola ügye nem oldódott meg, ugyanis a tankerület nem tud fizetni az épület használatáért, vagyis olyasvalaki birtokába kerül az épület, aki tud érte fizetni. Merthogy a kormányzati elvonások miatt „minden fillér számít”.

Ugyanekkor: A költségvetésben ismételten jelentős költségként szerepel a műsorgyártás, média szolgáltatás, közel százmillió forintot szánunk kommunikációs és média kiadásokra. Emellett szerepel még további 40 millió forint értékben "társadalmi párbeszéd projekt" elnevezésű tétel is. Közben idén is közel 14 millió lesz elkülönítve közvélemény kutatás céljára – írja fb-oldalán Garaí Dóra.

De hogy mégse legyen már ennyire kurta ez a mai bejegyzés, itt van még ez is: a forgalomcsillapítás-projektet a polgármester az ingyenes parkolás lejártát követően további 6 hónappal meghosszabbítja. Csak hogy örüljünk.

No, ennyit mára. További szép estét és kellemes hétvégét.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5616433258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása