Hunvald-blog

564. Mint a mesebeli eszes lány

Kaptunk is költségvetést, meg nem is.

2021. március 04. - HunvaldBlog

"Bizony mondom néktek, könnyebb egy tevének a tű fokán átmenni, mint a nép egyszerű gyermekének a kerületi költségvetésben kutakodni.” 

Ahogy azt a 444.hu (és sok más szemfüles) észrevette a minap, valami fatális véletlen folytán — bár a kiterjesztése PDF — nem kereshető formátumban, csak sima képként került fel az önkormányzat oldalára az idei költségvetés. Azaz, mint a mesebeli eszes lány, hoztak is ajándékot meg nem is; kaptunk is költségvetést, meg nem is. Van is, meg nincs is. A 116 oldalnyi dokumentumban így kijelölni se lehet a szöveget és nem is kereshető: át kell nyálazni az egészet, ha meg akarunk nézni valamit.

eszes_lany1.jpg

Ugyanúgy, ahogy azt már megszokhattuk az ellenzék által (is) oly sokat és jogosan kritizált állami szerveknél és cégeknél.

Szerencsére Szikszai Sándor a Klauzália oldalán megosztotta kereshető formában is, így a költségvetés részletei után érdeklődők elmélyülhetnek és keresgélhetnek is benne. Mondjuk, van mit: izgalmas olvasmány, tele meglepetésekkel ezekben a közismerten szűkös időkben. (A lényeg, a minden fillér számít, meg az aprópénzért is le kell hajolni stb. mantra mentén olvasandó táblázatok a dokumentum végén találhatók.)

Ami nekem fáj, hogy „a szűkös költségvetés miatt” nincs pályázat a civilek támogatására. Ezt kompenzálandó felhívták figyelmemet a szépíróknak kiírt pályázatra, Szűcs Balázs védnöksége alatt. 7,5 millió forint. Ha jól silabizáltam ki, a pályázat nem jeligés, hanem névvel, címmel, telefonszámmal indul mindenki, és a kizárólag a Szépírók Társaságából álló zsűri kizárólag a Szépírók Társaságának tagjait díjazta. Bár nem kerületiek, de nem hagyom, hogy ez rontson az örömön, amit nem érzek (via Szikszai Sándor).

P.s.: Nem olyan bonyolult valóban használható PDF-et készíteni (és feltölteni az oldalra, ha már). Sokkal egyszerűbb, mint például kriptovalutát bányászni az önkormányzat épületében. Apropó, erről jut eszembe: mi van a derék, kámforrá vált kriptobányász Borka-Szász ex-képviselő úrral? Nyomtalanul eltűnt, és mindenki úgy tesz, mintha mi se történt volna. Pedig de.

*

Más: szigorú intézkedésekről döntött ma a kormány:

  • Óvodák, iskolák április 7-ig zárva tartanak,
  • Üzletek, (élelmiszer, drogéria, patikák, bankok és a trafikok kivételével) március 8-tól március 22-ig zárva tartanak.
  • Március 8-tól március 22-ig szolgáltatások, magánegészségügy kivételével zárva kell tartsanak, konditermek szintén,
  • Parkok, nyitott sporttelepek nyitva tarthatnak,
  • Munkavégzés mindenhol lehetséges, preferálják az otthoni munkavégzést,
  • A maszk használata mindenhol kötelező. (A részletes szabályokat később jelentetik meg.)

Úgy tűnik a kórházakba vezényelt katonák nem tudták legyőzni a vírust, és az ingyenessé tett parkolás sem gátolta meg igazán annak terjedését: két hétre tehát minden leáll – kivéve a stadionépítést.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9716450632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása