Hunvald-blog

574. Időutazás

12 évet vissza az időben.

2021. április 03. - HunvaldBlog

Tegnap Nagypéntekkel kezdetét vette a húsvét, ám idén se Jézusról meg a feltámadásról szól az ünnep, hanem az egyre elkeserítőbb járvány-adatok játsszák (és tartok tőle, hogy még egy ideig játsszák is) a főszerepet. Meg a kormány újabb csodafegyvere, miszerint az ellenzék oltásellenes. Csak épp elfeledkeztek arról, hogy 12 éve – mikor a Fidesz volt az ostorozott ellenzék – mit is mondtak minderről.

virus_jarvany3.jpg

Nos, értem én, hogy az az átkozott memória gondot okoz a drága szép miniszterelnök úrnak meg csapatának, csakhát itt van az a fránya internet! Meg Balogh Gábor írása az Azonnalin, amely egy szürreális időutazásra invitálja az olvasót, visszaröpítve minket a múltba emlékeztet arra, hogy egykoron a mostani kormánypárt mit is képviselt H1N1 oltásilag – ellenzékben. (De arra is, hogy a mostani ellenzék kormányon mit is képviselt, mit is mondott 2009-ben, bebizonyítva, hogy nincs új a nap alatt, éppen csak a szereplők cseréltek helyet. A szerepek és a szereplők maradtak…)

Két rövid részlet az Amikor Gyurcsány vádolta gyilkos oltásellenességgel az ellenzéket, és a Fidesz kételkedett a vakcinában c. írás elejéből és legvégéből, a teljes cikket meg tessék szépen elolvasni az Azonnalin. Több mint érdemes…

Megj.: előre szólok, hogy nem a két járvány lett összehasonlítva, hanem az arra adott kormányzati és ellenzéki reakciók.

Réges-rég ugyanebben a galaxisban

2009-ben Magyarország szintén egy komoly járvánnyal küszködött. A kórokozó nem volt ugyan annyira veszélyes, mint a SARS-CoV-2, de mégis csak a spanyolnátha óta a legdurvább pandémiát okozta Európa-szerte (ezt a szomorú rekordot döntötte meg tavaly a koronavírus) (...) Ennek során. az akkori kormány és kormánypárt (amelynek két utódpártja ma ellenzékben van) kísértetiesen hasonlóan viselkedett a mostanihoz, az akkori ellenzék (amely ma kormányon van) pedig a maihoz.

Visszaérkeztünk tehát időgépünkkel 2021-be, amikor egy 2009-ben milliárdos kormányzati megrendelést kapó, 1989 előtti titkosszolgálati figurák által alapított kibogozhatatlan hátterű cég közös gyárat alapít az állammal, miközben a politikában ugyanazok az arcok játsszák ugyanazokat a szerepeket – csak már fordított leosztásban.

A Kárpát-medencei időhurok örök és elpusztíthatatlan, hegyeshalmi kapuján pedig letörölhetetlen a Beatrice fájdalmasan tökéletes összefoglalója a ká-európai létezésről: „Az idő nem dolgozik nekünk, csak megöregít.”

Itt ezzel most véget ért az Azonnali húsvéti időutazó szolgáltatása, térjünk vissza a mába, ahol a szöveg szinte ugyanaz, csak a szerepek cserélődtek fel a pillanatnyi politikai érde- keknek megfelelően ebben a mostani nyomorúságos járványban.

Ennyit a kormány legújabb bűnbakkereséséről, és ennyit az idei – áldottboldoghúsvétról. Biztosnak csak az látszik, hogy ezek hülyének néznek minket. Mindannyiunkat.

P.s.: De ha már szóba került áldottboldoghúsvét meg a Nagypéntek… A keresztény szer- tartásrendben ez a húsvét előtti péntek; keresztények ezen a napon emlékeznek meg Jézus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és temetéséről. Csak halkan emlékeztetnék arra, hogy Jézus idején is azt tekintették (kiáltották ki) bűnösnek, aki elégedetlen volt a hata- lommal és kritizálta azt, vagy épp aki a társadalom peremére szorult…

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5916489752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása