Hunvald-blog

584. Kármentés egy elcseszett ügyben

Vizsgálat lezárult, felejtse el.

2021. május 06. - HunvaldGyörgy

A mai nap híre: lezárult (?) a Damjanich utca 4. szám alatti épület bérbeadása körüli kavarás, ugyanis a bérleti jogra kiírt újabb pályázat bíráló bizottsága úgy döntött, mégis a Molnár Antal Zeneiskola költözhet be a 2019-ben felújított önkormányzati ingatlanba.

dami4-1.jpg

Mint emlékezetes, az egész méltatlan – és azóta egyre kínosabb –  ügy még februárban kezdődött, amikor is nyílt pályázat útján a Freeszfe Egyesület nyerte el az épület bérleti jogát. Aztán amikor kiderült, hogy hogy a 700 millió forintból felújított ingatlant a kerület előző vezetése a zeneiskolának ígérte, lemondtak a beköltözésről – így az önkormányzat új pályázatot írt ki. Ez zárult most le.

Az intézmény fenntartójának, a Belső-Pest Tankerületi Központnak, 15 nap áll a rendelkezésére, hogy megkösse az önkormányzattal a bérleti szerződést. Az ehhez szükséges jogi feltételek megteremtéséről Erzsébetváros polgármestere folyamatosan egyeztet a tankerület vezetőjével. Niedermüller Péter ugyanakkor reméli, hogy hamarosan aláírják a szerződést, hiszen ezt diktálja a kerületi gyerekek érdeke.

Erzsébetváros polgármestere szerint a döntéssel győzött az átláthatóság, mivel a tankerület vezetője elfogadta, hogy eddig példa nélkül álló, előremutató módon, nyilvános pályázaton kell indulnia az épület bérleti jogáért, és a használatért bérleti díjat kell fizetnie.

– írja még erről az önkormányzat fb-oldala.

Úgy néz ki tehát, hogy két hónapnyi szerencsétlenkedés után sikerült az, ahogy kezdeni kellett volna. A zeneiskola ügye ezzel remélhetőleg megoldódott, bár a fentiek szerint a tankerületnek fizetnie kell az épület használatáért. A most már folyamatosan egyeztető, a kerületi gyerekek érdekéért párás szemekkel aggódó Niedermüller meg csak remélheti, hogy ezzel az egész kínos történetnek vége.

Kármentés egy elcseszett ügyben. Vizsgálat lezárult, felejtse el.

P.s.: Remélhetőleg nem hangzik túlzásnak, ha ilyen előzmények után minimum álságosnak nevezem a polgármester hirtelen jött „ezt diktálja a kerületi gyerekek érdeke” fenti szövegét… És szintén remélhetőleg az épület kulcsát – csakúgy, mint a Freeszfe Egyesületnek – ünnepélyesen, a sajtó előtt lelkendezve a zeneiskolások is megkapják majd tőle. Síppal, dobbal, nádihegedűvel. Esetleg zsákbanfutással.

Megj.: kíváncsi vagyok, hogy az „eddig példa nélkül álló, előremutató módon, nyilvános pályázaton” kialkudott bérleti díj mennyi is lesz majd…

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4416524972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása