Hunvald-blog

585. Csókolom! Kedvezmény van?

„Nem is tudom pontosan, mi történt”

2021. május 10. - HunvaldGyörgy

Nem fogok, nem is akarok tovább rugózni a Damjanich utcai épület bérbeadása körüli botrányos szerencsétlenkedésen – hisz’ végül mégiscsak beköltözhetett a Molnár Antal Zeneiskola a 700 millióért felújított ingatlanba –, de azért lezárásként (?) még csakcsak hozzátennék egy-két dolgot az eddigiekhez. Tanulságképpen.

nieder_dami.jpg

Remélhetőleg az épület kulcsát ünnepélyesen, a sajtó előtt lelkendezve a zeneiskolások is megkapják. Síppal, dobbal, nádihegedűvel, alpolgármesterekkel.

Niedermüller a Damjanich utca 4. bérbeadását a FreeSZFE-nek azzal indokolta, hogy a kormányzati elvonások miatt az önkormányzatnak „az aprópénzért is le kell hajolnia”, mert „minden fillér számít”. Csakhogy a beharangozott, elvileg jól hangzó havi kétmilliós bérleti díj bejelentésekor elfelejtette megemlíteni, hogy az egyesület különféle jogcímeken 70 százalékos kedvezményt kapott, így az önkormányzatnak alig több mint 600 ezer forintos bevétele lett volna havonta. Szó se róla, az már tényleg elég aprópénz…

A polgármester ugyanakkor azt is állította, nem tudott arról, hogy az önkormányzat előző vezetésének mi volt a szándéka az ingatlannal, ill. hogy azt a Zeneiskolának ígérték oda, és kimondottan nekik újították fel. „Az előző polgármester úr nem tájékoztatott soha. Nem is tudom pontosan, mi történt”– mondta. Csakhogy a jegyzőkönyvek szerint a 214/2017. 06. 16. számú képviselőtestületi határozat a Molnár Antal Zeneiskolát jelölte meg az ingatlan használójának. Ezt követően pedig még kettő Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottsági határozat is született a zeneiskola felújításáról 2019 tavaszán. Erről egy ilyen világlátott, legeurópaibb politikusnak – aki az előző polgármester úrnak dupla végkielégítést javasolt – azért illett volna, hogy legyen tudomása…

Most pedig a bérleti jogra kiírt újabb pályázaton a Molnár Antal Zeneiskola nyert. Kéthavi huzavona után ők költözhettek be az eredetileg is nekik szánt önkormányzati ingatlanba. Azért arra kíváncsi vagyok (szerintem nem csak én), hogy ők vajon mennyi kedvezmény kapnak majd az önkormányzattól? Gondolom sokat, hiszen „ezt diktálja a kerületi gyerekek érdeke.”

További szép estét mindenkinek.

P.s.: Elsőre kimondottan jó döntésnek tűnt, hogy a Vas utcából kiebrudaltak valahol a kerületben kapjanak helyet. Aztán kiderült, ami kiderült… Így kell elcseszni egy alapjaiban jó, támogatható ügyet! Aztán lehet vakarózni, trükközni, magyarázkodni, itt-ott hazudni – menteni próbálva a menthetetlent.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8416528772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása