Hunvald-blog

587. Vagy nem retorzió volt...

... vagy nem érte őket. Vagy miszösz.

2021. május 16. - HunvaldBlog

Kovács Péter XVI. kerületi polgármester marhaságnak találta nevezni az önkormányzatok újabb kifosztásának tervét formába öntő Böröcz-féle javaslatot. Ez egy vélemény, amihez mindenkinek joga van. Aki akarja, egyetérthet vele, mások meg szabadon bírálhatják — abszurd esetben akár fordítva is.

kovacs_peter2021a.jpg

Amikor azonban a sajtó azt próbálta megtudni tőle, nem ütheti-e meg emiatt a bokáját, hirtelen fordulattal ún. tényállításokat kezdett felsorakoztatni, imígyen:

a Fidesz egy demokratikus párt, itt mindenki elmondhatja a véleményét, véleményéért még senkit nem ért semmilyen retorzió.

Tényállításokról lévén szó, mindez ellenőrizhető — és hát nem igaz. A Fidesz gyakor- latából tömegesen sorolhatók azok az esetek, amelyekben a Magyarbasit nyilvánosan bírálni merészelő tagokat a pártból gyorsan-gyorsan kirúgták, az elnök személyes óhajától eltérően döntő szervezeteket feloszlatták.

Az első esetre jó példa Hont András (aki kapásból jutott eszembe, tehát nem kellett keresnem). Ő 1994-ben és 1998-ban Deutsch (illetve Deutsch-Für) Tamás, 2002-ben Rockenbauer Zoltán országgyűlési kampányát vezette, 2005-re azonban besokallt a párton belüli demokrácia hiányától, és nyilvánosan bírálni merte a pártelnök vezetési módszereit. Ezután visszahívták a fővárosi közgyűlés kulturális bizottságából, majd még abban az évben a pártból is kirúgták.

Feloszlatott helyi szervezetből is volt vagy féltucatnyi. Itt példának a rákoskeresztúri kínálkozik, mivel annak képviselői a bíróságon kerestek jogorvoslatot — és a bíróság a sorozatos eljárási hibák (a demokratikus minimum be nem tartása) miatt megsemmisí- tette a határozatot. Ezért aztán a szervezetet másodszor is feloszlatták, immár ahogy kell.

Kovács Péter álláspontja itt két esetben stimmelhet:

  1. ha a tagok kirugdalása, a szervezetek feloszlatása nem retorzió,
  2. ha retorzió ugyan, de az a kirúgottakat-feloszlatottakat nem "éri".

Érdekelne, hogyan gondolja ő ezt a dolgot. Afféle fogódzónak talán használható, hogy ellenvéleményével végig a javaslatot előterjesztő Böröcz László képviselőt bírálja — szakasztott úgy, mintha az ötlet annak fejéből pattant volna ki, Böröcz lenne az értelmi szerző. Olybá tűnik, ezekből a "nem érő" "nem retorziókból" Kovács azért megtanulta, hogy van az a szint, ami fölött ép életösztönű ember az ő pártjában nem bírál — mert ha igen, akkor mindenféle retorzió nélkül kirúgják, és még örülhet is, ha feloszlatás nélkül megússza.

Fügedi Ubul

P.s.: Ezt csak úgy találtam az érettségizett Böröcz képviselő úrról abból az időből, amikor még a Fidelitas elnöke volt: Paranoiás hangulat a Fidelitasban a verekedéssel végződött csapatépítés után.

*

Böröcz László kedd este nyújtotta be a lakástörvény módosítását célzó javaslatát, amely elsősorban a budai Vár műemlékvédelem alatt álló önkormányzati lakásainak megvásár- lását teszi majd lehetővé. (A benyújtott törvénytervezet szerint a bérlők — még akkor is, ha csak tavaly év vége óta élnek ott — a piaci ár töredékéért vásárolhatnák meg az önkormányzati tulajdonú lakásokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8116562074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása