Hunvald-blog

589. Csak az ügyvédeknek egymilliárd

Magyarország nem jogállam — sokadik rész.

2021. május 22. - HunvaldBlog

„Kiábrándító az egész, az embernek a jogállamba vetett bizalma is megrendül”. Nagy-Britanniában szerzett agrárdiplomával Aranykalászos gazda tanfolyamra kényszerült, hiába nyert a liciten, s tett állampolgársági vizsgát, nem vehetett földet. (via Telex

Csak az ügyvédeknek egymilliárd. Mármint azért, hogy a nyilvánvaló justizmordért járó kétmilliárd helyett több mint hármat kelljen fizetni, csak éppen később. Na ja: annak az egy (igen jellemző: skót) embernek, aki ezt a kilenc éves hercehurcát hajlandó végigcsi- nálni az állam ellenében. A többiek? A többiek bukták jogaikat, leírhatják veszteségeiket.

foldtorveny.jpg

Érdemes végigolvasni: szinte minden bekezdésre jut egy-egy kisebb-nagyobb jogtiprás. Az az egymilliárd meg belefér — elvégre a mi pénzünkből megy, nem a jogtiprókéból.

A jogállam helyreállításának fontos eleme a joggal visszaélve szétajándékozott, illetve elkótyavetyélt vagyon minél nagyobb részének visszaszerzése. Amit biztosan visszave- hetünk, az az ingatlan. A falvakban a Fideszt az a párt fogja megverni, amely érthetően elmondja, hogyan szerzi vissza a földeket a csókos haveroktól. Ha nem lesz ilyen párt, a falvakban továbbra is a Fidesz nyer.

Fügedi Ubul

*

Az államot az ügyben a Horváth & Partners Law Firm DLA Piper ügyvédi iroda képviselte, s a Magyar Közlöny szerint mintegy egymilliárd forintot különítettek el az államkasszából pusztán az ügyvédi költségekre. A döntés azért sem volt váratlan, mert Európai Bíróság már korábban kimondta, hogy uniós joggal ellentétes volt a külföldiekkel kötött határo- zatlan idejű (vagy 2032 után lejáró) haszonbérleti szerződések felmondását kompenzáció nélkül lehetővé tevő törvénymódosítás. (Telex)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7616569184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

consul 2021.06.02. 17:12:11

"Európai Bíróság már korábban kimondta, hogy uniós joggal ellentétes volt a külföldiekkel kötött határozatlan idejű (vagy 2032 után lejáró) haszonbérleti szerződések felmondását kompenzáció nélkül lehetővé tevő törvénymódosítás."

Az Európai Bíróság sosem mondott ki ilyet. A skót hazudik!

Rodney_2 2021.06.03. 12:53:58

A "zsebszerződések" voltak illegálisak, nem volt rajtuk dátum azzal a szándékkal, hogy majd ha legálissá válnak, akkor ráteszik a dátumot.
süti beállítások módosítása