Hunvald-blog

590. Egykor és most

Meg azok a boldog szép napok

2021. május 25. - HunvaldBlog

Olvasom a Telexen, hogy Kocsis-Cake Olivio is benevezett az ellenzéki előválasztásra az MSZP és a Párbeszéd színeiben. Így aztán már öten vannak, akik közül idén kiválasztják, hogy ki az az egyetlen ellenzéki jelölt, aki 2022-ben a budapesti 5. választókerületben hatpárti ellenzéki támogatással indulhat majd a fideszes jelölt ellen. Nem tudom, hogy mennyien emlékeznek még arra, hogy Kocsis-Cake nem először kerül szóba képviselő-jelöltként a kerületben, 2013-ban már volt itt jelölt – egy ideig. De kezdjük az elején, mert szép történet ez is. Csak egy kicsit szomorú a vége.

olah2014-1.jpg

Tehát: 2013 januárjában még az MSZP-s Kunhalmi Ágnes volt a kiválasztott induló, aki aztán szeptemberben bejelentette, hogy mégsem indul egyéni képviselőjelöltként, és hogy a kerületben az Együtt-PM kapta a jelöltállítás jogát. Ekkor jött a képbe Kocsis-Cake Olivio, és maradt is – nagyjából úgy 2014 januárjáig. Ekkor ugyanis hirtelen előkerült Oláh Lajos – aki korábban stabil MSZP-s megyei elnökké tette magát Hajdú-Biharban – és hogy hogy nem, de már dékásként ő lett a Kormányváltók képviselő jelöltje Erzsébetvárosban. (Megj.: nem tudom, miféle egyezkedés folyt a kulisszák mögött, de arra kíváncsi lennék, hogy már akkor is megüzente valaki, hogy „háború lesz”, ha nem Oláh a jelölt?)

olah2014-2.jpg

Mindenesetre ő lett. Kedves emlék, hogy 2014 kora tavaszán – mivel a kerületi MSZP-ben finoman szólva sem fogadták kitörő örömmel Oláh jelölését – többször is „fellépett” a Piros Pontban, hogy valamennyire elfogadtassa magát a tagsággal. Az egyik beszélgetés során – amikor már úgy nézett ki, hogy a jónép, ha nehezen is, de lenyeli az eléje pakolt békát – a jelenlévő aktivisták egyike rákérdezett: ha elfogadjuk, hogy ő indul a parlamenti képviselőségért, szépen megy a Parlamentbe, az őszi önkormányzati választás után pedig az önkormányzatnak a közelibe se jön, csak ha hívják, ugye? Oláh párás bociszemekkel – épp hogy esküre nem emelt kézzel – istenbizonyra kijelentette, hogy dehogy, a gondolat még csak fel sem merült benne, ő az önkormányzatban nem akar semmit, dehogy akar ő beleszólni az ottani munkába.

2014 tavaszán aztán Oláh – komoly MSZP-s segítséggel – győzött. Majd ősszel – amikor is az ellenzék és a civilek többségbe kerültek a kerületi képviselő-testületben – a választás utáni napra azonnal frakcióülést hívott (volna) össze, hogy kijelölje ki merre, kivel, mit és hogyan… És ez csak a kezdet volt, a többit már tudjuk. Ah, azok a boldog szép napok!

Aztán jött a 2018-as választás, Oláh – MSZP-s segítséggel – ismét csak nyert. Most pedig Kocsis-Cake Olivio és a többiek ellenében – immáron MSZP-s segítség nélkül – bemutat- hatja, hogy valójában mennyit is ér. Mert mindenki annyit ér, amennyit a szava.

További szép estét mindenkinek.

*

Budapest 5. választókerületéhez tartozik Erzsébetváros és Terézváros egy része. Az ellenzéki előválasztáson ők indulnak még:

  • a Jobbik Beleznay Zsuzsanna terézvárosi alpolgármestert,
  • a Momentum Tompos Mártont,
  • a Mindenki Magyarországa Mozgalom pedig Almási-Kecskés Gusztáv jogász-közgazdászt jelöli.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8716571968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása