Hunvald-blog

591. Igaz-e?

Ó, azok a pártállami viccek!

2021. május 29. - HunvaldBlog

Megvan, miért menesztette Áder János a Magyar Honvédség parancsnokát.
Aki maga kérte a felmentését. Mert szerinte a Magyar Honvédség előtt álló új feladatok más típusú vezetőt kívánnak. Aha. 

Abban a bizonyos rendszerben önálló kategória volt a jereváni rádiós vicceké. A jereváni rádiónak eldöntendő kérdéseket kellett feltenni, és ők mindig igennel válaszoltak. Ponto- sabban úgy, hogy "igen, de..." és az ellentétes értelmű kötőszó után a "hivatalos" igentől többnyire igen eltérő dolgok következtek, nem ritkán a több jelentésű, illetve hasonló hangzású szavakban (pl. osztogattak-fosztogattak) rejlő lehetőségeket kihasználva.

korom-ferenc.jpg

Gyakran de távolról sem mindig. A hivatalos kommunikáció és a tények gyakori ellentmondását karikírozza pl. a Majakovszkijról szóló:

— Igaz-e, hogy Majakovszkij elvtárs öngyilkos lett, és ha igen, mik voltak az utolsó szavai?
— Igaz. Majakovszkij elvtárs valóban öngyilkos lett. Utolsó szavai a következők voltak: "Elvtársak, ne lőjetek"!

(Igen, ez valóban nem illik az adott helyzetre. Csak úgy eszembe jutott.)

Fügedi Ubul

*

Tehát az van, hogy kinevezte Áder János Korom Ferencet a Magyar Honvédség parancs- nokává 2019-ben. A megbízatás 2023-ig szólt, de a vezérezredes úr váratlanul rájött 2021 májusában, hogy ő már minden feladatot elvégzett, amit 2023-ig kellett volna elvégezni. Ezért ő most jól lemond, hogy helyet adjon egy olyan vezetőnek, aki új típusú, és majd jól végrehajtja a rábízott feladatokat. Ezt egy hete még nem tudta Korom, most szembesült vele váratlanul. Hogy végzett ő. (via Kolozsvári Szalonna)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2816576186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása