Hunvald-blog

593. A jog alkalmazói

Hétvégén, röviden, rosszkedvűen.

2021. június 05. - HunvaldBlog

Botrány a Kúrián: rendőrökkel akadályozták meg, hogy tudósítások készüljenek a NAV és a Médiatanács elleni perekről. (Media1

Egy olyan ország, amelyben egy belső utasítás bármikor felülírhatja a hatályos törvényeket, és ennek a rendőrök szereznek érvényt. Mindezt a jogalkalmazás nevében. Egy jogrendszer, amelyet idézőjelbe kell tenni.

rendor_kuria2021.jpg

Az "Igazság" ügyminiszterünk szerint a jogállamiság fogalma nem kellőképp definiált. Ezt illusztráljuk éppen. A házelnök szerint Nyugat-Európa országai halálosan fenyegetik a demokráciát — mert a demokrácia az, ami nálunk van, és ez az ő gyakorlatukkal nem fér össze.

Magyarország nem jogállam.

Fügedi Ubul

P.s.: A készenléti rendőrök azt mondták, utasításra cselekszenek, de nem nevezték meg, pontosan ki adta számukra az utasítást, és milyen jogszabály alapján járnak el.

*

Noha a Media1 határozott álláspontja szerint – melyet jogászok is alátámasztanak – nemzetközi egyezményekbe és a sajtótörvénybe is ütközik előzetes regisztrációhoz kötni a nyilvános bírósági tárgyalásokon való részvételt, a Kúria által mostanában kötelezővé tett regisztrációt még szerdán 15 óra magasságában elindítottuk. Erre azonban a Kúria csütörtökön kora reggel azt írta vissza, hogy elnöki utasítás alapján azt megtagadják, a belépést megakadályozzák, mivel csak akkor vehetünk részt, ha a tárgyalás és a regisztráció között legalább 24 óra eltelik. (via Media1)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4516583266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása