Hunvald-blog

594. Meg vó't ígérve!

Értem, csak nem szeretem.

2021. június 08. - HunvaldBlog

Vezér: Mit akarok én? Én akarok maradni az igazgató! [de milyen áron?]
Hogy-hogy milyen áron? Mindenáron!
Vezér: Sanyi! Hozd be a szalámis kenyereket! Hagy éljenek! [fütty] [Zoránt a kormányba!!!]
Tömeg: Meg vó't ígérve! Meg vó't ígérve! Meg vó't ígérve! Meg vó't ígérve!
(Zenés-táncos Nőnapi Ünnepség a Guvátinál - Kern 2. lemez, 1994.)

Röviden, de ejtsünk mi is pár keresetlen szót Kocsis-Cake Olivio minapi visszalépéséről. Pontosítok: visszaléptetéséről. Mert azt ugye senki nem hiszi, hogy Kocsis-Cake alig két hét jelöltség után önmagától úgy döntött, hogy mégsem szeretne az ellenzék közös jelöltje lenni. Amint írta, „az egyéni ambíciókat sokszor alá kell rendelni felsőbb érdekeknek, céloknak.”

kocsis-csake2021.jpg

Persze ha a cél meg valaki felsőbb érdeke az, hogy mindenáron Oláh Lajos legyen ismét az ellenzéki kihívó, akkor értem. Akkor is értem, ha Kocsis-Cake — vagy a PM — is kapott egy üzenetet, hogy „akkor háború lesz”, ha nem az történik, amit valaki, valahol kitalált. Értem én, csak nem szeretem.

Mert így megint a pártok vezetői egyeztek meg a visszalépésről, támogatásról. Pedig emlékeim szerint az előválasztást meghirdető pártok közösen azt vállalták — mi több, ígérték — hogy mindenütt helyben dőlhet el, ki alkalmas leginkább a 2022-es o.gy. választáson a Fidesz elleni győzelemre. Ehelyett egyeztettek. Visszaléptek. Támogattak. (Az egyszerű választópolgár meg választhat majd a kijelölt maradékból…)

Már megint mindenki hülyének van nézve. És ez annyira hervasztó. Pedig meg vó't ígérve, hogy nem.

*

Egy nyelvet beszélünk – ezzel a szlogennel állt rajthoz Budapest 5. választókerületében az MSZP-Párbeszéd jelöltjeként Kocsis-Cake Olivio. (Aki egyben a Párbeszéd pártigazgatója is.) És tényleg egy nyelvet beszél, de nemcsak Erzsébetváros és Terézváros lakosaival, hanem Oláh Lajossal is, aki történetesen a DK színeiben lép az előválasztási ringbe a választókerületbe. (via Népszava)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7416586318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evilwolf 2021.06.09. 12:22:18

És mondá a Nép szava:
Nincs választásunk. Azért nincs, mert elqrtuk.
Nem tetszettünk forradalmat csinálni.
süti beállítások módosítása