Hunvald-blog

595. Lepacsizva

Óvakodj a kezdeteknél! - Obsta principiis!

2021. június 11. - HunvaldGyörgy

Szerintem nem kell félni az előválasztás Fidesz általi meghekkelésétől.
Azt már meghekkelték azok, akik azt kitalálták. 

Az előválasztáson a jelölőszervezetek a rendes választást megelőzően információt kaphatnak jelöltjeik népszerűségéről, közben lehetőségük van a nyílt politikai viták lefolytatására. Nem elhanyagolható az sem, hogy az előválasztások növelhetik a jelöltek és pártprogramok ismertségét a potenciális szavazók körében – írják a szervezők.

lepacsizva2021.jpg

Fotó: Dr. Oláh Lajos Facebook oldala

Nos, ez már BIZTOSAN nem így lesz. Kérdem én, milyen előválasztás az, ahol a választás előtt megegyezik néhány induló, hogy én itt támogatom a tiedet és visszalépek, cserébe te ott támogass engem, és lépj vissza. Milyen disznóság már ez már megint?!

Így ugyanis az előválasztók nem a számukra legalkalmasabbnak tartottak közül választ- hatnak, hanem CSAK azok közül, akiket a pártvezérek a ringbe engedtek. Persze értem én, hogy sokkal nehezebb lenne azt eladni, hogy nincs előválasztás, simán lepacsizzuk, hogy te húsz jelöltet, te meg ötvenet, stb. indítasz közösnek nevezett jelöltként. Ezzel azért lássuk be, elég nehéz lenne bárkit is mozgósítani, ill. a szavazatokat maximalizálni.

Maguk a szervezők hekkelik meg azt az eredetileg jó ötletet, hogy az indulók mindegyike álljon a rajthoz és méresse meg magát.

Kíváncsi lennék, hogy mi lenne akkor, ha senki sem léphetne vissza a másik javára. Mi lenne például itt a kerületünkben, a mi derék dr. Oláh Lajosunkkal? Ő itt már szinte minden indulót maga alá gyűrt – legutóbb Kocsis-Cake Oliviót – még a megmérettetés előtt (nem indul ellene MSZP-s LMP-s, Párbeszédes), pedig ha senki sem lépett volna vissza a javára, valószínűleg elveszítené az előválasztást. Lenne rá egy fogadásom.

Ahogy nézem, így most – a választókon kívül – a Momentummal van a legjobban kitolva. Mindenhol, ahol esély lehet a körzet megnyerésére, a többiek ellenükre állapodtak meg a visszalépésekről. Ilyen körülmények közt vajon hány helyen "győznek" majd a végén?

Így aztán emiatt a tisztességtelen verseny  miatt nem a legesélyesebb lesz kiválasztva a Fidesz jelöltje ellen, hanem az, akire az alkuk után szavazni lehetett az előválasztáson. Amelyen – ahogy a mostani megállapodások mutatják – azok indulnak eséllyel, akikben a különböző pártok a különböző körzetekben az előzetes visszalépésekkel megállapodtak.

Ezzel biztosan nem lehet maximalizálni az ellenzéki szavazókat. Így kell egy jól kitalált dolgot elrontani.

Hunvald György

*

Egymás után lépnek vissza az ún. ellenzéki előválasztástól a különböző jelöltek. Még azt sem felejtik el megjelölni, hogy kinek az úgymond "javára" lépnek vissza — föltételezve, hogy akik idáig őket találták a készletből legkevésbé ellenszenvesnek, most mechaniku- san átszavaznak arra, akit az őket visszaléptetők találtak a legkevésbé ellenszenvesnek. Oláh Lajost például egy emberként utálják a kibérelt választókerületében élő barátaim, ismerőseim — több mint egy tucat ember. Gondolom, nemcsak ők — és gondolom, hogy ezzel nemcsak én vagyok tisztában. Oláh Lajosnak tehát nem lehet számításba vehető kihívója, mert úgy kikapna tőle, mint a pinty. Az ilyent vissza kell léptetni, és akkor megint csak az marad a kérdés, hogy Oláh Lajos-é, avagy az esedékes fidesznyik. —  Hát akkor már mégiscsak inkább ez az Oláh — sóhajtják az Orbán Viktort Oláh Lajosnál is kevésbé kedvelő polgárok. Behúzzák az x-et, és utána kezet mosnak. Szappannal. (via Fügedi Ubul)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3216589388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása