Hunvald-blog

598. Méhlegelők, juhok, szürke marhák

Mindez Budapesten.

2021. június 20. - HunvaldGyörgy

A méhek után Budapesten legelő juhnyájakról álmodik
Bardóczi Sándor, a város főtájépítésze. (Qubit

Ehhez már tényleg nem tudok semmit hozzátenni.... Nincs a Városházán valaki olyan, aki valami érdemit is tenne Budapestért és nem csak néhány ember hobbijával foglalkozik? Ébresztő!

bardoczi_mehlegelo.jpg

Budapest Főváros főtájépítésze, Bardóczi Sándor, a méhlegelők létrehozása után, juhokat és szürke marhákat legeltetne a főváros zöldterületein. Bardóczi a Quibit.hu-nak adott interjúban többek között arról beszélt:

Az olyan természetvédelmi területeinken, ahol a biodiverzitás megőrzéséhez a kaszálórétek fenntartása a cél, a komplex feladat miatt szeretnénk meghonosítani a legeltetést.

Szerinte a legelő-ökoszisztémák kialakításához fontos lenne, hogy legyen Budapestnek egy vagy több nyája.

Titkos vágyam bevonni a Fővárosi Állat- és Növénykertet, nemcsak az állatsimogató programok stresszét a réten legelve kipihenő saját juhaik miatt, hanem a húsevőik ellátása is megoldható lenne így.

Na kérem. Méhlegelők már vannak. Most jöhetnek a juhok meg a szürke marhák. Vajon mi lesz a következő remek ötlet?

Hunvald György

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3116599738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pásztörperc 2021.06.21. 01:22:15

Történt egyszer, hogy vmi nagyon képzetlen és nagyon lojális embert neveztek ki a Bükki Nemzeti Park (BNP) élére. Amikor ez az ember megtudta, hogy a nemzeti park szigorúan védett rétjein birkákat meg marhákat legeltetnek, azonnali hatállyal betiltotta ezt a durva természetkárosítást. Két éven belül az elvilexigorúan védett rétek elbokrosodtak, ahogy beindult rajtuk a szukcesszió (beerdősülés), amit korábban a legeltetéssel akadályoztak meg. Nosza, kivezényelték a nemzeti park dolgozóit a láncfűrészekkel meg nyesőollókkal, és elkezdték kapacitálni a répáshutai gazdákat, hogy ugyan, legeltessenek már odafönt megint. Azóta fizetnek nekik ezért — és még így is sokkal olcsóbb, mintha a láncfűrészekkel és nyesőollókkal próbálnák az erdősülést fékezni.

Bardóczi egészen nagyon ért ahhoz, amit csinál. Ezek a megoldások olcsók és hatékonyak.

midnight coder 2021.06.21. 09:59:06

@Pásztörperc: Ja. A következõ lépés a panellakások erkélyén kialakítandó háztáji gazdaságok lesznek. Egy-két csirke vagy koca igazán elfér ott. A fürdõkád pedig tökéletes a disznóvágáshoz.

Pásztörperc 2021.06.25. 13:34:41

@midnight coder: Jé, egy troll! Tehetnél be magadról fényképet...

Rodney_2 2021.06.27. 22:45:28

Nem én juttattam hatalomra ezt az agyalágyult csőcseléket, de gyanítom hogy Hunvald úr bűnrészes a Karácsony féle városvezetés ámokfutásában :(
süti beállítások módosítása