Hunvald-blog

600. Ez a harc már a végső

2021. június 26. - HunvaldGyörgy

Kilépési hullám követi a kizárásokat az MSZP-nél, a DK-t sejtik a háttérben. A 168 óra információi szerint szombaton kitessékelték a pártból Szakács Lászlót, Juhászné Lévai Katalint* és Morkai Mihályt. Korábban pedig egykori elnökétől, Molnár Gyulától szabadult meg a párt. 

Molnár Gyulát alig 25 perc alatt kirakták az MSZP-ből. Az indoklás szerint a párt korábbi elnöke „súlyosan megsértette az MSZP integritását és a kongresszus által elfogadott stratégiáját", amikor „személyes döntést hozott, és a DK-frakciót választotta". Az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan által kiadott levélben úgy fogalmaztak: az ügyet ezzel lezártnak tekintik. (Megj.: arra, hogy kiderült, nem is Molnár döntött így, az indoklás és a társelnöki levél egyetlen szót sem vesztegetett…)

kilepesi_hullam.jpg

Molnár Gyula a következőket fűzte ehhez:

Több mint 30 év után egy 25 perces etikai bizottsági ülés vetett véget az MSZP-ben viselt tagságomnak. A döntést a sajtóból tudtam meg, a határozatot, az indoklást még mindig nem láttam.

Úgy látom Tóth Bertalan lesz az MSZP Retkes Attilája ebben a nyomorúságos helyzetben. Mint ismert Retkes Attila volt az utolsó elnök az SZDSZ-ben, aki maga után lekapcsolta a villanyt és azzal gyakorlatilag megszűnt a Szabad Demokraták Szövetsége.

Szomorú ezt végignézni.

Hunvald György

P.s.: Attól, hogy az egyre kisebb tortaszeletet egyik tányérról áttologatják a másikra (s közben a társak kezébe szúrják a sütisvillát), az még nem lesz nagyobb, sőt. A tolakodás és az ide-oda tologatás közben az még kopik, morzsálódik is.

* A 32 éve MSZP-tag Juhászné Lévai Katalin szerint abszurdak és méltatlanok voltak a kizárására irányuló eljárás körülményei és bejelentette, hogy korábban önszántából kilépett a pártból, így nem sikerült őt kizárni a Magyar Szocialista Pártból.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3316605708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása