Hunvald-blog

601. Az MSZP, mint múlt idejű kifejezés

2021. június 29. - HunvaldBlog

A sajtóból tudta meg Molnár Gyula, hogy kizárta az MSZP. (HVG

Egy párt összeomlása jelentősen felgyorsul, amikor a betölthető helyek száma tartósan az ilyen helyekre mindenképpen igényt tartó káderek száma alá esik. Ilyenkor azok, akik a belső berkekben szereztek maguknak pozíciókat, ügyesen ki tudják túrni azokat, akik ehelyett botor módon a lakossággal és a politikával törődtek. Ezt a folyamatot nevezi Hunvald György elkisgazdásodásnak.

molnar_gyula_1.jpg

Ez itt valójában rekviem; az egykori párttal életem szép nagy darabja megy a süllyesz- tőbe. Sok-sok fölösleges munka, nagy kudarcok sora. Meg persze a klub és a táborok, amikért az egészet végülis érdemes volt csinálni; az egyenleg pozitív. Van mit sajnálnom — és a fene essen a hülye fejükbe, tényleg sajnálom is!

Az ezredfordulón, amikor a humán szervező szakra jártam, írtam egy helyre kis elemzést arról, hogy az MSZP-ben azok kerülnek a vezető pozíciókba, akik a különféle választáso- kon megbuknak. Akik ugyanis nyernek, azokat utána fizeti a parlament, illetve a tanács (akkor még: önkormányzat) — a párttisztségekbe tehát azokat kell elhelyezni, akiknek máshonnan nem jut pénz. Ennél tökéletesebb kontraszelekciót tervezni se lehet.

Egyetlenegyszer próbálkoztak meg egy kampányban a nyertesek (Botka, Tóth József) kinevezésével, de egykettőre kiderült, hogy az ő stratégiájukban az alkalmatlanoknak nincs hely — így hát a többségi alkalmatlanok gyorsan-gyorsan elzavarták őket, és süllyedtek tovább a langyos mocsárba.

A logikus az lenne, ha az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa következő döntésével pártellenes, a párt érdekeit súlyosan sértő tevékenységéért kizárná az MSZP-ből önmagát.

R.I.P.

Fügedi Ubul

P.s.: Kizárták Juhászné Lévai Katalint is; jönnek a kilépések. (Megj.: Lévait nem tudták kizárni, mert kilépett a pártból.)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4016608562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása