Hunvald-blog

606. Magyar fordítás

Csinovnyikok rémuralma sorozat.

2021. július 15. - HunvaldBlog

Immár halálos is baleset történt a sokak szerint életveszélyes szőregi kerékpárúton. Háttérnek itt a szoreg.hu cikke 2015(!)-ből (azóta az út állapota sokat romlott).

kerekparut1.jpg

A Telex négy kérdést tett fel az üzemeltetésért felelős szőregi önkormányzatnak:

  1. Kaptak-e korábban lakossági jelzéseket, panaszokat a kerékpárút állapotával, veszélyességével kapcsolatban, vagy észlelt-e problémákat az önkormányzat az üzemeltetés során?
  2. Tudnak-e esetleg más, korábbi kerékpáros balesetről, ami itt következett be?
  3. Volt-e korábban törekvés, kezdeményezés a kerékpárút átalakítására, biztonságosabbá tételére?
  4. Tervben van-e most a szőregi kerékpárút átalakítása, felújítása a biztonság növelése céljából, van-e valamilyen akadálya ennek?

A részönkormányzat hivatalos, összevont válaszát a linkelt cikkben olvashatjátok, annak kihüvelyezéséhez azonban kell némi rutin. Szerencsétekre évekig éltem abból, hogy politikusokat fordítottam magyarra (rémálmaimban máig feltűnnek az MSZP munkás tagozatának szövegei). Ezért a pontokra bontott válaszhoz mellékelem annak magyar fordítását is:

  1. "az önkormányzat felé eddig egyetlen hatóság sem jelezte, hogy gond lenne ezzel a szakasszal" — A lakosok folyamatosan panaszkodtak, de egyetlen hivatal se kifogásolt semmit. Ezért a panaszkodók kimondottan hálásak lehetnek, hogy még csak le se szartuk őket.
  2. "Nincs értesülésünk arról, hogy korábban bármikor történt volna komolyabb baleset ezen a több kilométer hosszú szakaszon" — Rengeteg baleset volt, de eddig egy se volt halálos és nem is rokkant meg senki.
  3. "a kerékpárút engedélyes tervek alapján, az illetékes hatóságok jóváhagyásával készült" — A papírok teljesen rendben vannak, ezek után az út és a közlekedők állapota minket nem érdekel.
  4. "Folyamatosan fejlesztjük és bővítjük kerékpárút-hálózatunkat városszerte." — Az előző ponttal összhangban semmi sem indokolja, hogy a jól lepapírozott fejlesztési tervektől jottányit is eltérjünk.

Ez az ország nem működik.

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3516628924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása